Олександрівський район
Влада

На території Олександрівського району планується сформувати три громади

На території Олександрівського району планується сформувати три громади
30 січня голова районної державної адміністрації Ольга Борота провела оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів районної державної адміністрації, територіальних органів міністерств та відомств. У нараді взяв участь голова районної ради Григорій Гончаренко.
На нараді з інформацією про впровадження реформи децентралізації на території району виступила начальник відділу регіонального розвитку, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Яніна Драган.

За її словами, сесією Кіровоградської обласної ради затверджено Перспективний план формування територій громад Кіровоградської області, відповідно до якого на території Олександрівського району повинно бути сформовано три громади: Олександрівська, Розумівська та Єлизаветградківська.

Спільним розпорядженням голови Олександрівської районної державної адміністрації та Олександрівської районної ради утворено робочу групу з підготовки перспективного плану формування територій громад в районі, якою систематично проводяться обговорення проблемних питань з даної тематики. В роботі комісій приймали участь представники Офісу реформ.

Сесією Олександрівської селищної ради прийнято рішення від 18 листопада 2016 року №252 «Про добровільне об’єднання громад Олександрівського району», відповідно до якого сільським та селищним радам району були надіслані листи з пропозицією об’єднання в одну громаду з центром в смт Олександрівка.

Станом на 30 січня 2017 року до селищної ради надійшла офіційна відповідь від Розумівської та Бірківської сільських рад. Жителі Розумівської сільської ради виявили бажання створити власну громаду відповідно до Перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області. Бірківська сільська рада планує ввійти в склад Олександрівської громади, за умови: один район – одна громада.

У ході бесід з сільськими та селищними головами у телефонному режимі, що більшість сільських та селищних рад підтримують ідею створення однієї громади в межах одного району з центром в смт Олександрівка. Голови повідомили, що наразі проводяться громадські слухання по даному питанню та оформляються відповідні протоколи. Поки що не підтримують дану позицію три сільські ради.

Також, у ході наради порушувалися питання стану криміногенної ситуації та надзвичайних подій у районі.

За результатами наради дано відповідні доручення.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF