---
Влада

Міністр молоді та спорту України поспілкувався зі спортивною громадськістю Кіровоградщини

Міністр молоді та спорту України поспілкувався зі спортивною громадськістю Кіровоградщини
Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов у рамках робочої поїздки до Кропивницького зустрівся з представниками спортивних і молодіжних громадських організацій Кіровоградщини та з керівниками спортивних закладів. Під час зустрічі було обговорено основні аспекти реалізації державної політики у сфері фізкультури і спорту, а також молодіжної політики.
Інформуючи учасників зустрічі про роботу, яку проводить Міністерство з реалізації молодіжної політики, Ігор Жданов відзначив основні напрацювання за останні роки.

Міністр молоді та спорту України поспілкувався зі спортивною громадськістю Кіровоградщини

Міністр молоді та спорту України повідомив, що в державі започатковано реалізацію низки проектів з підтримки молоді. Зокрема, почала працювати програма Ради обміну молоддю України з Польщею та Литвою, а також започатковано проект "Моя кар'єра", що дає змогу молоді проходити профорієнтаційне тестування безкоштовно. Інформація про зазначені проекти та умови участі в них розміщена на сайті Міністерства.

Важливим кроком у підтримці ініціатив молоді, за словами Міністра, є суттєве збільшення розміру премії за особливі досягнення молоді у розбудові України з 3000 гривень до 50000 гривень. Також було значно спрощено державні стандарти, які регулюють проведення молодіжних конференцій, таборів, літніх наметів тощо.

Міністр молоді та спорту України поспілкувався зі спортивною громадськістю Кіровоградщини

Відзначив Ігор Жданов і підписання Українського Пакту заради молоді, який передбачає реалізацію партнерських проектів освітніх закладів та бізнесу щодо стажування молоді та забезпечення першим робочим місцем.

Ще одним пріоритетом державної політики є розвиток націонал-патріотичного виховання школярів і молоді. Минулого року в бюджеті на відповідні заходи було закладено 10 мільйонів гривень, що дало змогу провести понад 50 загальноукраїнських заходів, які охопили близько півмільйона осіб. Відповідні координаційні структури створено при облдержадміністраціях.

Поінформував Ігор Жданов і про ключові здобутки у сфері фізкультури та спорту. Стосовно результатів минулого року очільник Міністерства наголосив, що Україна була гідно представлена на міжнародній спортивній арені, зокрема, відзначив вдалий виступ наших спортсменів на літніх Паралімпійських іграх. Міністр наголосив, що минулого року збільшено призові виплати олімпійцям, паралімпійцям та спортсменам, які перемагають в міжнародних змаганнях, удвічі. До того ж вперше отримали нагороди спортсмени за 4-6 мiсце на Олiмпiадi, як моральнi заохочення.

Очільник Міністерства підкреслив, що в 2016 році вперше за останні три роки було здійснено закупівлю спортивного інвентарю та обладнання, що дало змогу призерам Олімпійських ігор якісно підготуватися. Серед здобутків також створення Державного центру олімпійської підготовки з художньої гімнастики.

Ще одним важливою зміною минулого року, за словами Міністра, було скасування консолідованого заліку для спортсменів, у пріоритеті – перехід на контрактну систему.

У пріоритетах на 2017 рік, за словами Ігоря Жданова, розвиток фізкультури, посилення антидопінгової кампанії, боротьба з корупцією у спорті та розвиток спортивної інфраструктури.

"ВК" у PDF