Новгородківський район
Влада / Суспільство

У Верблюжці урочисто відкрито оновлено лікарську амбулаторію

У Верблюжці урочисто відкрито оновлено лікарську амбулаторію
21 грудня 2016 року в селі Верблюжка Новгородківського району відбулося урочисте відкриття лікарської амбулаторії.
Відкриття оновленої комфортної медичної амбулаторії — це важливий етап на шляху до створення якісного та доступного медичного обслуговування, важливий крок, який здійснено задля збереження та турботи про здоров’я мешканців громади. Нове приміщення амбулаторії відповідає всім сучасним вимогам.

На його модернізацію було спрямовано більше 450 тис. грн. З них, за рахунок фінансування ПРООН — більше 250 тис. грн., з місцевих бюджетів — більше 127 тис. грн., з обласного бюджету — 50 тис. грн., від громадської організації «Верблюжка — перлина України» — більше 22 тис. грн. Окрім того, за рахунок субвенції Верблюзької сільської ради, для амбулаторії придбане нове медичне обладнання та меблі — на суму більше 80 тис. грн.

В урочистому відкритті лікарської амбулаторії взяли участь голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, голова Новгородківської районної державної адміністрації Андрій Кочерга, голова Новгородківської районної ради Олександр Горбенко, помічник народного депутата України Олеся Довгого Антон Пустовой, Верблюзький сільський голова Любов Кулик , медичні працівники, представники засобів масової інформації, жителі та гості села Верблюжка.

З вітальним словом до присутніх звернулися голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, помічник народного депутата України Олеся Довгого Антон Пустовой, сільський голова Любов Кулик. Від Кіровоградської обласної державної адміністрації та народного депутата України Олеся Довгого вручено подарунки для нової лікарської амбулаторії.

«Відкриття оновленої лікарської амбулаторії у сільській місцевості — це важлива і знакова подія. Сьогодні відбувається реформування медичної галузі, тому головною задачею є доступність і висока якість надання допомоги. Ми маємо дбати про людей, тому створюємо належні умови для їхнього лікування. Участь в подібних проектах і програмах розвитку є досить хорошою можливістю для громади залучити кошти з метою розвитку соціальної інфраструктури населеного пункту та вирішення проблемних питань», — зауважила голова Верблюзької сільської ради Любов Кулик.

У Верблюжці урочисто відкрито оновлено лікарську амбулаторію

Право урочисто перерізати стрічку було надано очільнику області та сільському голові. Після урочистого перерізання стрічки, всі охочі змогли пройтись приміщенням амбулаторії, аби належно оцінити її комфортні умови.

У Верблюжці урочисто відкрито оновлено лікарську амбулаторію

У Верблюжці урочисто відкрито оновлено лікарську амбулаторію

Урочиста подія відкриття завершилася музичними вітаннями від працівників Новгородківського районого будинку культури.

Хочеться побажати медичним працівникам хороших результатів у лікуванні пацієнтів. Нехай запас життєвих сил ніколи не зменшується, а найбільшою подякою за роботу будуть вилікувані люди.

"ВК" у PDF