---
Влада

Новорічні вітання читачам "Вісника Кіровоградщини"

Новорічні вітання читачам "Вісника Кіровоградщини"
Напередодні Нового року "Вісник Кіровоградщини" провів бліц-інтерв'ю з керівниками територій, до яких ми звернулися з кількома запитаннями: чим запам’ятався Вам рік, що минає? яким би словом Ви його охарактеризували? які плани маєте на наступний рік? Що хотілося б побажати нашим читачам?
Сергій Твердовський, голова Світловодської райдержадміністрації:

— 2016 рік я охарактеризував би як успішний. Озирнувшись назад, можна сміливо сказати, що 2016 рік був прожитий недарма. Цей рік був сповнений подіями, напруженою працею, вагомими звершеннями. 2016 рік запам’ятався набуттям певного досвіду у розбудові Світловодського району, високою відповідальністю перед громадою, народним депутатом України Олесем Довгим та обласною державною адміністрацією, за сприяння яких ми розпочали та завершили проведення робіт з реконструкції і будівництва об’єктів соціальної сфери на суму понад 8,8 мільйонів гривень, з яких 8,1 виділено за рахунок державного бюджету.

У наступному, 2017 році, я сподіваюся на співпрацю з депутатами всіх рівнів, сільськими головами, громадськістю району, виконання основних показників соціально-економічного розвитку території. Сподіваюся, що за сприяння народного депутата України Олеся Довгого та обласної державної адміністрації, у 2017 році наші досягнення будуть більш вагомими, ніж у 2016.

Я бажаю усім читачам «Вісника Кіровоградщини», щоб Новий рік був щедрим на плідну працю та високі професійні досягнення, став успішним для нашої держави і кожної української родини.


Андрій Кочерга, голова Новгородківської райдержадміністрації:

— Рік, що минає, я б охарактеризував як результативний, адже він запам’ятався реалізацією всіх запланованих проектів. Усе, що ми ставили за мету — виконали на сто відсотків! Реалізовано як проекти за кошти державного бюджету — у Верблюзькій і Тарасівській школах, так і ПРООнівські програми, орієнтовані на громаду, зокрема капітальна відбудова Верблюзької лікарської амбулаторії.

Важливим, як на мою думку, є і створення освітянських округів — об’єднання шкіл, оптимізація, яка обов’язково приведе до покращення навчального процесу.

У наступному році плануємо підняти планку по наших соціальних проектах, які ми маємо на меті розбудовувати на благо Неньки-України і безпосередньо Новгородківського району. І маємо надію та сподівання, що нам це також стовідсотково вдасться!

Я бажаю у наступному, 2017 році, всім читачам «Вісника Кіровоградщини», всім мешканцям області усіляких гараздів, щастя, міцного здоров’я, життєвого натхнення, кар’єрного зростання, фінансового благополуччя, родинного тепла, добра й радості, злагоди та взаєморозуміння, а головне — миру на нашій землі!


Ольга Борота, голова Олександрівської райдержадміністрації:

— Для Олександрівського району рік, що минає, був вдалим. У нас гарне виконання бюджету, ми закінчуємо рік без кредиторської заборгованості, у нас високі середні заробітні плати — ми займаємо лідируючі позиції в області щодо середньої заробітної плати, в АПК у нас взагалі найвища заробітна плата на Кіровоградщині.

Звісно, найголовніше і найперше, що ми всі хочемо в наступному році — це миру. Але тільки на таких умовах, як це потрібно нашій державі Україні. Війна відволікає нас від багатьох проблем, які ми повинні вирішувати на своїй території. А завдань у нас дійсно багато, адже ми повинні продовжити виконувати у 2107 році все те, що ми запланували в інфраструктурній галузі — і по ремонтах наших доріг, і по освітленню вулиць, і по реформуванню освітніх закладів. І ми хочемо побачити реальні результати уже в наступному році.

Особливу увагу ми будемо приділяти заходам з енергоефективності у наших бюджетних галузях. І, звичайно, одне з важливих завдань на наступний рік — підняття середньої заробітної плати, і, як результат — збільшення надходжень до бюджету.
Нехай Новий рік принесе мир, достаток і благополуччя кожній родині! Зі святом!


Сергій Самородченко, голова Онуфріївської райдержадміністрації:

— Рік, що минає, був складним і напруженим. Але нам вдалося чимало зробити, зокрема, реалізувати три великі проекти – це реконструкція тепломережі ДНЗ «Калинка» за рахунок державного фонду регіонального розвитку, реконструкція очисних споруд по вулиці Козачий шлях завдяки субвенції з обласного бюджету, реконструкція тепломережі на суму 1 мільйон 900 тисяч гривень, які були виділені з державного бюджету за підтримки народного депутата Олеся Довгого. Було встановлено, завдяки Олесю Станіславовичу, кілька дитячих майданчиків, придбано інтерактивні дошки, комп’ютерну техніку, обладнання для шкіл.

Багато чого ми запланували і на наступний рік – це і реконструкція центральної районної лікарні, і ремонт Онуфріївської та Зибківської шкіл, і ремонт дороги в Павлиші. Плануємо ми і закінчити виготовлення проектно-кошторисних документацій, над якими наразі працюємо.

Усіх читачів газети «Вісник Кіровоградщини» я щиро вітаю з Новорічними та Різдвяними святами і бажаю успіхів і добра! Та найголовніше, чого хочу побажати всім нам у наступному році – це миру. І щоб хлопці наші повернулися додому живим і здоровими.


Олександр Лукашов, голова Знам’янської райдержадміністрації:

— 2016 рік видався складним для нашого району, адже після створення Знам’янської міської лікарні, ми отримали велику проблему під назвою «Знам’янська центральна районна лікарня». Фактично всі кошти, які ми мали, спрямовувалися на виплату заробітної плати медикам, для чого щомісяця ми були змушені скликати сесії районної ради. Велику допомогу у вирішенні цієї проблеми нам надала обласна адміністрація. Болючим було і прийняття рішення про оптимізацію лікарні, і я дякую депутатському корпусу райради за розуміння.

Тож, аби не кошти, залучені з державного бюджету завдяки народному депутату Олесю Довгому, ми б не мали того розвитку, який отримали в 2016 році. Натомість вперше за десять років до району з держбюджету надійшли дійсно великі кошти. Вдалося багато в цьому році реалізувати і проектів по залученню міжнародної допомоги — ПРООНівських програм.

Отже, рік був з одного боку складний, а з іншого — дуже вдалий на інвестиції. І ми сподіваємося на співпрацю з органами місцевого самоврядування, районною радою, сільськими радами і нашим народним депутатом і у наступному році.

Щодо побажань на наступний рік, то найголовніше — це встановлення миру, і, в першу чергу, для розвитку держави. Щастя усім! Успіхів і добра!


Віктор Король, власник ПП «Віктор і К»:

— На цей рік ми ставили великі плани, і нам вдалося їх реалізувати. Зокрема, побудувати і здати в експлуатацію цех з переробки соапстоку в жирні кислоти. Крім того, ми здали в цьому році в експлуатацію цех гідротації — це додаткова очистка олії, після якої ми отримуємо такий продукт, як гідрофуз, який продаємо за кордон. Здача цих двох цехів — це і надходження валюти в Україну, і додаткові робочі місця.

Завершили ми і наш дворічний план з будівництва заводу рафінації дезодорації. Ми пройшли всі випробування і наразі випускаємо нову олію. Крім того, ми збільшили виробництво майонезу, кетчупу, соусу. І також будуємо завод з елеваторним комплексом, який з часом буде переробляти сою, а це ще додатково близько 1000 робочих місць. Таким чином, ми виконали на 50% роботи з будівництва соєвого заводу, який маємо здати в експлуатацію у вересні 2017 року. Я задоволений темпами нашого будівництва і сподіваюся, що ми здолаємо цю високу планку.

Були у нас і проблеми у 2016 році, але завдяки допомозі нашого народного депутата Олеся Довгого, який підтримує нас на всіх рівнях, ми справилися.

Нехай в Україні буде мир і злагода, щоб наша держава процвітала, а люди багатіли, щоб у кожного був достаток і радість в душі. З Новим роком та Різдвом Христовим!


Олександр Горбенко, голова Новгородківської районної ради:

— Для мене особисто 2016 рік був особливим, адже моя донька Інна захистила кандидатську дисертацію і стала доктором медичних наук.

Що стосується роботи районної ради, то хочу відзначити налагодження нормальної конструктивної співпраці між усіма політичними силами, а в цілому по району ми суттєво проснулися в питанні поліпшення стану об’єктів соціального призначення. Завдяки субвенціям з держбюджету реалізовано два проекти — перекрито дахи на Верблюзькій і Тарасівській школах, реалізовано також три ПРООНівських проекти, останній з них — буквально напередодні Нового року, це відкриття відновленої лікарської амбулаторії у Верблюжці. Завершено і першу чергу проекту «Побудуємо майбутнє разом!» — відкрито садочок «Світлячок» для дітей з родин переселенців, наразі завершується ремонт гуртожитку. Усе це стало можливим лише тому, що у сільських територій з’явився додатковий ресурс. Отже, децентралізація дає свої результати!

Взагалі, рік що минає, був досить вдалим для району. Єдине, що засмучує — невирішене питання на Сході нашої країни. Тому хочеться побажати всім нам миру і спокою в Україні. А всім органам влади — реалізації затверджених проектів, завдань і бюджетів.


Роман Домбровський, голова Світловодської районної ради:

— 2016 рік видався для нашого району більш продуктивним, аніж усі попередні — нам вдалося реалізувати практично все те, що ми запланували у програмі соціального та економічного розвитку району.

Найбільшими проектами стали капітальний ремонт Подорожненського НВК, будівництво системи водопостачання в Озерах, ремонт системи опалення в Григорівській школі, практично в усіх селах району з’явилися дитячі майданчики. Все це та багато іншого зроблено за сприяння народного депутата Олеся Довгого.

Приємно відзначити злагоджену роботу районної ради у цьому році. До депутатського корпусу обрано депутатів за списками семи партій, але жодного разу не виникло протиріч на партійній основі. Налагоджено плідну співпрацю з райдержадміністрацією на чолі з Сергієм Твердовським, сільськими головами, обласною радою. Переконаний, що всі досягнення — це результат нашої плідної співпраці, цей рік ми пропрацювали дійсно як одна команда.

Важливим для району 2016 рік був і тим, що у нас сформувалася Великоандрусівська сільська об’єднана громада. Я думаю, цим шляхом піде весь район.

Щиро вітаю читачів «Вісника Кіровоградщини» з Новим роком та Різдвом Христовим! Щастя вам, міцного здоров’я, здійснення найзаповітніших бажань!


Тетяна Уткіна, голова Онуфріївської районної ради:

— 2016 був нелегким, але вдалим роком. Місцеве самоврядування спрацювало на високому рівні: були виконані намічені плани, багато зроблено по територіях, за що хочеться подякувати всім сільським і селищним головам. Вдалося реалізувати і такі масштабні роботи, як: ремонт тепломережі «Теплокомуненерго», а також ремонти дитячих садочків «Калинка» в Онуфріївці і «Оленка» в Павлиші.

Для мене особисто цей рік запам’ятався тим, що моя донька-адвокат виграла у суді дуже важку справу і допомогла гарним людям, а моя маленька хрещениця вперше пішла до школи. А найяскравішим спогадом цього року для мене стала подорож до села Буки Черкаської області, де відбулася координаційна рада. Ми відвідали каньйон, який справив на всіх нас дійсно велике враження. Ми навіть не думали, що в Україні є такі чудові, але не розрекламовані місця, які просто вражають!

У наступному році хочеться побажати миру, цілісності і процвітання нашому району і кожній територіальній громаді, а всім людям — взаєморозуміння і підтримки. Нехай наступний рік принесе нам закінчення війни на Сході, підняття економіки і всіх сфер нашого життя, добробуту для кожної родини! Світлих всім і добрих новорічних свят і Різдва Христового!


Сергій Макаренко, голова Знам’янської районної ради:

— Взагалі 2016 рік був дуже плідним. Завдяки тісній співпраці з депутатами всіх рівнів, сільськими головами, районною державною адміністрацією, підтримці області, великій допомозі народного депутата Олеся Довгого нам вдалося в районі реалізувати дуже багато гарних проектів, гарних справ. Це і реконструкція Богданівської школи, і впровадження заходів з енергозбереження в Трепівській школі, і заміна покрівлі в Казарнянській школі тощо. Усього за цей рік нам вдалося залучити до району близько 20 мільйонів інвестицій.

Було реалізовано декілька гарних проектів технічного і соціального напрямку і завдяки ПРООНівській програмі, співпраці влади, громад і бізнесу. Хочеться подякувати і підприємствам Мошориного, і Дмитрівській сільській раді, які за власний кошт будують спортивні комплекси.

У наступному році хочеться довести до завершення проекти, які реалізуються і більше реалізувати гарних проектів завдяки співпраці всіх гілок влади і депутатів усіх рівнів. А всім читачам «Вісника Кіровоградщини» хочеться побажати миру, стабільності, достатку та відчуття захищеності з боку держави. А ще – спільної плідної праці на благо нашої країни. Разом ми зможемо багато чого зробити!


Григорій Гончаренко, голова Олександрівської районної ради:

— Для мене рік, що минув, був особливим, адже рівно рік тому депутати довірили мені очолити Олександрівську районну раду. Тоді я поставив перед собою завдання: згуртувати депутатів районної ради, незалежно від партійної приналежності, налагодити чітку взаємодію між районною радою і районною державною адміністрацією, зробити принципами роботи районної ради публічність, прозорість і відкритість для громадськості. Наскільки це вдалося — судити людям, а не мені, але всі заплановані сесії відбулися, бюджет і 2016, і 2017 року ми прийняли вчасно.

Взагалі, ми дуже багато чого зробили, і, думаю, люди все це бачать. Я хочу подякувати всім депутатам за співпрацю, а також хочу подякувати депутату Верховної Ради України по нашому округу Олесю Довгому та його помічникам, які не забувають нас, не забувають громаду, і допомагають людям постійно, а не від виборів до виборів.

Чого я чекаю від 2017 року? Того ж, що й усі люди — миру. Але на умовах цілісності країни, повернення Криму, відновлення контролю над державним кордоном, адже саме за це віддали свої життя кращі доньки і сини нашої Батьківщини. Думаю, найкраще для них і для нас зробити Україну такою, про яку вони мріяли — демократичною, суверенною європейською державою.


Валентин Козярчук, Світловодський міський голова:

— Для мене особисто 2016 рік запам’ятається, як надзвичайно складний період у житті. З бізнесу я вперше прийшов на державну службу і почав вивчати законодавство про місцеве самоврядування, бюджет, детально знайомитися з міськими проблемами, спілкуватися з десятками працівників органів виконавчої влади, депутатами міської ради. Все було новим і цікавим.

Думаю, мені вдалося довести громаді, що можна змінювати наше місто на краще власними силами і показати шлях, яким треба рухатися вперед. Як приклад можу назвати перевиконання плану надходжень до міського бюджету на 16 млн. грн., поточний ремонт доріг, початок відродження «зеленого господарства».

Впевнений, що 2017 рік принесе покращення у наше життя, ми прикрасимо Світловодськ клумбами квітів, зробимо привабливим для інвесторів його центр, cтворимо об’єднану територіальну громаду разом з навколишніми селами, знайдемо компроміс у політиці, яка сьогодні дуже заважає розвитку міста.

Вітаю всіх жителів Кіровоградщини з Новим роком і Різдвом Христовим! Зичу миру, щастя і добра кожній родині!


Олександр Сириця, Новгородківський селищний голова:

— Для Новгородки рік, що минає, був доволі вдалим, особливо в плані благоустрою. Нам вдалося реалізувати кілька важливих проектів — здати в експлуатацію дитячий садочок «Світлячок», який наразі відвідують і дітки родин переселенців зі Сходу, і нашого селища, а ще – вирішити питання водопостачання у Великій Чечеліївці. Це було дійсно проблемне питання, а тепер мешканці селища отримують воду цілодобово.

Займалися ми і освітленням, і ремонтом доріг. Повністю нам вдалося завершити освітлення у Великій Чечеліївці, вирішити питання з ремонтом доріг до кладовищ, на що були раніше нарікання мешканців. У наступному році плануємо продовжити здійснювати заходи з благоустрою – завершити освітлення селища, продовжити ремонт дорожнього покриття, а також утеплити дитячий садочок «Світанок».

Моє найголовніше побажання на наступний рік — щоб врешті, наступив мир в Україні, і наші хлопці більше не гинули…Я бажаю всім миру у Новому році, благополуччя і фінансової стабільності!


Леонід Пивовар, Онуфріївський селищний голова:

— В цілому 2016 рік був для нас вдалим: бюджет ми виконали на 100 відсотків, багато виконали запланованих робіт. Так, за рахунок державної програми ми реалізували два проекти: утеплили дитячий садочок «Калинка» та провели опалення, зробили систему водовідведення у мікрорайоні Козачий шлях, яка не працювала 25 років, наразі готуємося до її підключення.

У наступному році плануємо вирішити питання сміттєзвалищ. З цією метою буде зроблено 60 майданчиків з контейнерами для сміття, працюватиме сміттєвоз. Також ми будемо працювати над програмою «Питна вода 2015-2020».

А напередодні Новорічних та Різдвяних свят я хочу побажати читачам «Вісника Кіровоградщини» і всім мешканцям області не залишатися осторонь, не проходити повз смітники і інші проблеми, а допомагати сільським і селищним радам у вирішенні питань благоустрою, бути ініціативними, і починати наводити лад з власних осель і дворів — тоді буде порядок і в державі, і в селищі. Усіх вітаю з Новим роком і Різдвом Христовим!


Олександр Безпечний, Олександрівський селищний голова:

— Я думаю, що 2016 рік був успішним для Олександрівки, адже нам пощастило зробити багато зрушень в плані благоустрою селища — це і освітлення, і будівництво доріг, і я впевнений, що люди помітили ці покращення. Вдалося вирішити і питання роботи каналізаційної системи, і тим самим оздоровити річку Тясмин. Тож, влітку мешканці Олександрівки зможуть відпочивати на її берегах. Фактично все, заплановане у плані соціально-економічного розвитку, ми виконали. У наступному році ми плануємо продовжити цю роботу, зокрема завершити ремонт доріг до шкіл і до садочків, де це необхідно. Плануємо пустити шкільний автобус для підвезення дітей з віддаленого району, так званого хутору, до школи. Уперше в цьому році допомогу отримали онкохворі Олександрівки. Це була моя передвиборна обіцянка і я її виконав. Ми виділили 24 тисячі гривень допомоги 24 онкохворим.

У наступному році ми передбачили одноразову допомогу онкохворим уже в розмірі 2 тисячі гривень. Виділили ми допомогу і учасникам АТО, і ліквідаторам аварії на ЧАЕС. У наступному році ми хочемо зробити ще більше, аби нашій громаді краще жилося, аби люди дійсно відчули піклування і турботу. А всім читачам «Вісника Кіровоградщини» я хочу побажати здоров’я, адже це основне в нашому житті! Зі святом!


Сергій Філіпенко, Знам’янський міський голова :

— Хочеться відзначити, що в місті поступово відбуваються зміни на краще. Запорука цього — співпраця і взаєморозуміння міської влади та громади, тож, хочу сердечно подякувати і за підтримку, і за критику та поради.

За багато років у місті вперше облаштовані дворові території, встановлено багато сучасних дитячих майданчиків, прогрейдеровано вулиці, відновлена бібліотека, створена гімназія на базі ЗШ №3. Вперше у міському бюджеті передбачено курсівки для оздоровлення ветеранів праці у бальнеологічній лікарні. Розпочата реконструкція міського стадіону, оновлена матеріально-технічна база закладів освіти та культури. І все це зроблено завдяки спільній співпраці з народним депутатом Олесем Довгим, який завжди йшов назустріч, допомагав у вирішенні нагальних питань, зокрема у спрямуванні державних коштів на ремонт доріг, дахів, встановленні дитячих майданчиків і багато іншого. Вигляд Знам’янки почав змінюватися. А головне — змінилося ставлення людей як до влади, так і до свого міста. Люди перестали чекати, а почали робити щось самостійно. І в цьому запорука того, що ми здійснимо наші плани на рік наступний.

Хай 2017 рік прийде до нас під знаком миру і добра, любові й поваги до ближнього. Нехай він буде багатим на здобутки і приємні події!

"ВК" у PDF