Знам’янський район
Влада

Відбулася чергова, двадцять третя сесія Знам’янської міської ради сьомого скликання

Відбулася чергова, двадцять третя сесія Знам’янської міської ради сьомого скликання
Під головуванням міського голови Сергія Івановича Філіпенка, відбулася чергова двадцять третя сесія Знам’янської міської ради сьомого скликання. Перед пленарним засіданням присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих, під час проведення антитерористичної операції, героїв-знам’янчан.
Відповідно п.3 до ст.35 Регламенту Знам’янської міської ради сьомого скликання, прийняття рішень відбувалося шляхом поіменного голосування шляхом оголошення позиції депутата.

На сесії міської ради, у тому числі, було прийнято рішення: «Про використання системи електронних закупівель розпорядниками та одержувачами коштів міського бюджету у 2017 році».

Зі змінами та доповненнями було затверджено: план роботи Знам’янської міської ради сьомого скликання на 2017 рік; положення про фінансове управління Знам’янського міськвиконкому; положення архівного відділу Знам’янської міської ради; Програму розвитку безоплатної правової допомоги населенню м.Знам’янка на 2016-2018 роки.

Відбулася чергова, двадцять третя сесія Знам’янської міської ради сьомого скликання

Депутати взяли до відома звіт постійної комісії з питань споживчого ринку, підприємництва та правової політики з травня по жовтень 2016 року, а також дозатвердили склад виконавчого комітету, ввівши до нього провідного інженера-енергетика Знам’янського ВКГ Надію Адамович та секретаря Спілки підприємців Інну Усаченко.

За результатами голосування, враховуючи зміни та доповнення були затверджені рішення щодо майна комунальної власності, а саме: «Про передачу повноважень виконавчому комітету щодо передачі в оренду об’єктів нерухомості комунальної власності м. Знам’янка», «Про надання згоди комунальному закладу «Знам’янська міська лікарня імені А.В. Лисенка» на продовження терміну дії договорів оренди нежитлових приміщень під розміщення аптек», «Про надання дозволу начальним закладам на укладання договорів оренди частини приміщень», «Про виключення з переліку об’єктів комунальної власності міста житлового будинку №109-А по вул. Калиновій», «Про передачу складових частин для організації фотовиставки «Будні АТО» ГО «Знам’янському об’єднанню «Майдан»».

Не набрали необхідної кількості голосів та не були підтримані: зміни та доповнення до Регламенту Знам’янської міської ради сьомого скликання, затвердженого рішенням міської ради від 25.12.2015р. №57; звіт тимчасової контрольної комісії по перевірці якості та об’єму виконаних робіт по заміні вікон у закладах освіти за 2015 рік; питання щодо поновлення терміну дії договору оренди земельних ділянок, що були надані для розміщення гаражів; проект рішення про затвердження проекту землеустрою (для подальшого заключення договору оренди земельної ділянки) гр. С.; затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж в натурі (на місцевості) у власність гр.К. та ряд інших питань регулювання земельних відносин.

У різному, депутат міської ради С.Гуров зачитав проект рішення, що буде запропоновано для включення до порядку денного сесії міської ради в січні 2017 року та зміст якого стосується необхідності законодавчого врегулювання питання вирубки лісів в Україні.

Секретар міської ради Наталія Миколаївна Клименко ознайомила присутніх з відповіддю Державної екологічної інспекції у Кіровоградській області щодо відсутності підстав для проведення позапланової перевірки ТОВ «Акватек-М» відповідно до Закону України «Про основні засади державного нагляду ( контролю) у сфері господарської діяльності», яку, було ініційовано протокольним дорученням сесії міської ради від 21.10.2016 року, враховуючи результати роботи тимчасової контрольної комісії міської ради, з метою визначення правомірності руйнації берегових уклонів біля водойм №№3,6 в м. Знам’янка. Зачитала лист генерального директора ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Р.Ілика про сприяння вирішенню питання не введення для водоканалів рахунків із спеціальним режимом використання для розрахунків за електроенергію, що може відбутися вразі ухвалення Верховною Радою України законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про питну воду та питне водопостачання» щодо вдосконалення розрахунків за електричну енергію». Наталія Миколаївна, також, запросила депутатів міської ради прийняти участь у проведенні обстежень маршрутів з метою визначення кількості пільгових перевезень

Начальник відділу забезпечення діяльності міської ради Н.Брунцвік звернулася до присутніх депутатів з проханням, спільно з помічниками-консультантами та головами квартальних і будинкових комітетів міста, провести подвірний обхід помешкань громадян на виборчих округах з метою виявлення людей, які не мають можливості забезпечити в своєму житлі нормальний температурний режим. У випадку виявлення вказаних категорій людей рекомендовано повідомляти відповідні структурні підрозділи міськвиконкому.

Депутати міської ради Н.Данасієнко, А.Тесленко, К.Пастух звернулися із запитанням щодо: наявності протиожеледного матеріалу та його використання; своєчасності виконання робіт з відсипання доріг та тротуарі міста під час ожеледиці; заходів, що були вжиті міськвиконкомом із питання ліквідації стихійної торгівлі біля житлового будинку №2 по вул.. Привокзальній та необхідності продовження даної роботи на системній основі.

Наприкінці пленарного засідання, міський голова Сергій Іванович Філіпенко вручив, депутату міської ради Морозу Анатолію Павловичу, грамоту за активну громадську позицію, та допомогу Збройним силам України, які виконують свій обов’язок в зоні проведення антитерористичної операції, на території Донецької та Луганської областей, захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

З результатами поіменного голосування за проекти рішень, та за процедурні рішення, можна ознайомитися на сайті міської ради в розділі «Протоколи міської ради». Перелік прийнятих рішень буде оприлюднений в газеті «Знам’янські вісті», а з текстами рішень можна буде ознайомитися на сайті міської ради. На сайті міської ради є розділ «он-лайн трансляції засідань міської ради», який знаходиться в пункті меню «Міська рада» і кожен має змогу ознайомитися з ходом проведення сесії.

У роботі сесії міської ради також взяли участь: А.Тесленко - депутат Кіровоградської обласної ради, В.Загородня – перший заступник міського голови, С.Гребенюк – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів, І.Ратушна – керуюча справами міськвиконкому, Г.Лихота – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальник фінансового управління, начальник Знам’янського бюро правової допомоги Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській обл. Большаков Р.В., начальники та спеціалісти структурних підрозділів апарату управління Знам’янської міської ради, помічники-консультанти депутатів міської ради, представники засобів масової інформації, громадських організацій та міських організацій політичних партій, заявники/

На сесії міської ради були відсутні 4 депутати міської ради: О.Тітарєв, Л.Семиніна – лікарняний, Н.Тишкевич – за сімейними обставинами, Є.Ліщенко – знаходиться в зоні проведення АТО.

"ВК" у PDF