Світловодський район
Влада

18 грудня — вибори першої об’єднаної територіальної громади на Світловодщині!

18 грудня — вибори першої об’єднаної територіальної громади на Світловодщині!
Як ми вже повідомляли ("ВК" №30 від 17 листопада), Центральна виборча комісія призначила на 18 грудня 2016 року перші вибори депутатів Великоандрусівської сільської об’єднаної громади та відповідного сільського голови. Це одна з перших двох сільських ОТГ в Кіровоградській області, адже до цього часу громади об’єднувалися лише навколо районних центрів.
Вже зараз можна говорити про нечувану активність мешканців Світловодщини у виборчому процесі. Кандидитами на посаду Великоандрусівського сільського голови зареєструвалося 7 громадян: Березюк Світлана Володимирівна від ПП "Блок Петра Порошенко", Іващенко Ніна Іванівна від ПП ВО "Батьківщина", самовисуванці Дикий Григорій Анатолійович, Панасенко Анатолій Якимович, Чемадура Юрій Олександрович, Ходак Геннадій Васильович та Ющенко Тетяна Володимирівна.

Кандидитами в депутати Великоандрусівської сільської об’єднаної громади на 14 округах зареєстровано 76 осіб, таким чином створено "конкурс": 5,4 людини на одне місце. В окрузі №3 за депутатський мандат змагаються 8 кандидатів, в 11-му та 12-му округах — по 7, а найменша кількість зареєстрованих кандидатів в окрузі — 3.

Варто також звернути увагу на політичне забарвлення виборчих перегонів. За довіру народу "воюють" 14 кандидатів від ВО "Батьківщина", 12 — від ПП "Наш Край", 12 самовисуванців, по 8 представників Аграрної партії і Радикальної партії Олега Ляшка, 7 — від "Самопомочі", 6 — від "Свободи", 5 — від БПП, 4 — від Партії пенсіонерів. Діюча Світловодська районна виборча комісія (голова Полохан І.І., заступник Пилипенко Д.Й.) сформувала Сільську виборчу комісію в с.Велика Андрусівка та дільничні виборчі комісії. На цьому її функції закінчилися. До речі, всю цю копітку роботу члени комісії виконали на безоплатній основі. Звітувати перед ЦВК буде Сільська комісія, яку очолила Олена Володимирівна Пилипенко з "Батьківщини". Її заступником став Сергій Володимирович Малюга від Партії пенсіонерів, секретарем — Горобець Тетяна Іванівна від Радикальної партії Олега Ляшка. Всі вони отримають заробітну плату від держави. Винагороду обіцяють і членам комісій за 2 доби роботи.

Ми поспілкувалася з головою Сільської комісії. Олена Володимирівна запевняє: "До виборів готові! Всі комісії розташували у сільських клубах. Замовили бюлетені. Кабіни і урни є. У неділю, 18 грудня, о 7:15 члени комісії стануть до роботи. Двері для виборців відчинять о 8:00, народне волевиявлення забезпечать до 20:00, а потім підіб’ють підсумки".

Прогнозувати активність виборців Олена Пилипенко не береться, хоча припускає: "Якщо така кількість кандидатів зареєструвалася, то і голосувати за них прийде чимало людей. Тож не треба сидіти вдома і розраховувати на те, що і без вас якось станеться. Піднімайтесь у неділю з дивана, вирушайте до виборчої дільниці і вирішуйте подальшу долю об’єднаної громади!".

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF