---
Влада

Олеся Довгого визнано найрезультативнішим депутатом-мажоритарником Кіровоградщини

Олеся Довгого визнано найрезультативнішим депутатом-мажоритарником Кіровоградщини
Днями у Прес-клубі реформ Громадянська мережа ОПОРА підбила підсумок 9-місячного моніторингу роботинародних депутатів – мажоритарників Кіровоградської області.
З 1 лютого по 1 листопада ОПОРА вивчала діяльність 105 депутатів у парламенті та їхніх округах. У Кіровоградській області це були народні депутати Станіслав Березкін, Олесь Довгий, Анатолій Кузьменко та Костянтин Яриніч. Про підсумки річної діяльності та місце у всеукраїнському рейтингу народних депутатів від Кіровоградської області розповіла громадський консультант ОПОРИ Зоя Лебідь.

Річний рейтинг ОПОРИ враховує законодавчу активність, що включає відвідуваність комітетів та пленарних засідань, законопроекти, постанови та запити депутатів. Також в оцінку включено роботу депутатів в окрузі: роботу депутатських приймалень, особисті прийоми громадян, участь у роботі місцевих органів влади, звітування перед виборцями, участь у публічних заходах.

Найбільш активно брав участь у роботі місцевих органів влади та взаємодіяв з виборцями депутат Олесь Довгий. Протягом звітного періоду депутат взяв участь у більш ніж 40 публічних заходах на території округу, круглих столах з представниками місцевих органів влади та сільрад, регулярно проводив особисті прийоми та зустрічі з виборцями.

Найчастіше відвідував засідання комітетів Анатолій Кузьменко – 18 разів, Костянтин Яриніч – 15, Олесь Довгий – 9 і Станіслав Березкін – 4 рази. Найчастіше пропускав пленарнізасідання Верховної Ради Станіслав Березкін – 48 разів, Костянтин Яриніч – 27, Анатолій Кузьменко – 15, Олесь Довгий – 7.

Депутати від Кіровоградщини стали авторами та співавторами 41 законопроекту та постанови: Олесь Довгий – 16, Костянтин Яриніч – 15, Анатолій Кузьменко – 5, Станіслав Березкін – 5. Народні депутати надіслали в різні інстанції 40 депутатських запитів: Олесь Довгий – 5 (9 з них стосуються проблем округу), Костянтин Яриніч – 10 (5 стосуються проблем округу), Анатолій Кузьменко – 10 (7 стосуються проблем округу), Станіслав Березкін – 5 (3 стосуються проблем округу). Однак, народними депутатами на пленарних засіданнях ВРУ було підтримано лише два проекти – Констянтина Яриніча та Олеся Довгого.

На території області діють 9 депутатських приймалень: 4 – Олеся Довгого, 2- Анатолія Кузьменка, 2 – Станіслава Березкіна та 1 – Костянтина Яриніча.

Моніторинг здійснюється Громадянською мережею ОПОРА у рамках Програми USAID "РАДА: підзвітність, відповідальність демократичне парламентське представництво" (виконується Фондом Східна Європа).

"ВК" у PDF