Світловодський район
Влада

За надходженнями ми — Сомалі, а за витратами — Емірати

5 грудня, на оперативній нараді у Світловодського міського голови, як і завжди, намагалися аналізувати події минулого тижня і планувати новий.
Міський бюджет поповнюється

Антоніна Дика — заступник начальника Фінуправління доповіла: за 11 місяців план з власних надходжень до міського бюджету виконано на 109,9% , зведений бюджет — 109,5% і звернулася до керівників управлінь з проханням завершити рік без боргів по заробітній платі і енергоносіям. Попереду сесія, можна уточнити всі свої витрати.

Бездимоходні колонки знову підключають

Висловив занепокоєння цим фактом начальник УЕГГ Володимир Шаповал. Чимало таких колонок підприємство відключило, але у людей коротка пам’ять. Про смертельні випадки через отруєння чадним газом забули і знову наражаються на небезпеку.

Казначейство попереджає…

Програмно — цільовий метод (ПЦМ) буде використовувати казначейство у 2017 році, обслуговуючи міський бюджет, розповіла присутнім керівникам начальник світловодського відділення держказначейства Людмила Підгурська. Тож потрібно провести підготовчу роботу вже під час складання міського бюджету на наступний рік. Слід добре продумати і надходження, і витрати, бо корегувати міський бюджет при застосуванні ПЦМ буде дуже складно. Є нормативні документи, які потрібно вивчити всім керівникам.

За надходженнями ми — Сомалі, а за витратами — Емірати

Продовжив бюджетну тему міський голова Валентин Козярчук і закликав всіх рахувати гроші, не допускати невиправданих витрат. "На кожен будинок, всі об’єкти освіти, культури, мендицини — лічильники, а краще — теплові рамки. У такому випадку "Світловодськпобут" стане банкрутом, бо всі витрати будуть лягати на його плечі, коли мешканці міста і бюджет припинять платити за втрачену при транспортуванні теплову енергію. А без лічильників маємо рахунок з початку опалювального сезону у 3 мільйони гривень за опалення приміщень, що не використовуються. Але і договору з теплопостачальником на опалення цих приміщень немає…" — сказав міський голова.

Пункти обігріву діють у лікарні

Головний лікар ЦРЛ Юрій Котенко, доповідаючи про стан справ за минулий тиждень, повідомив, що у суботу, 3 грудня 10-річна дитина з кардіопатією була доставлена до обласної лікарні. Рівень захворюваності на ГРЗ знизився. Пункти обігріву діють і в терапевтичному, і в хірургічному відділеннях. Безхатченкам пропонують чай, печиво і тепло.

"ВК" у PDF