Новгородківський район
Влада

Зроблено чимало. Зробити треба ще більше

Такої позиції дотримуються селищний та сільські голови Новгородківщини, підсумовуючи свою роботу за рік. Напередодні Дня місцевого самоврядування ми звернулися до кожного з них з питанням: — Які ключові проекти вдалося реалізувати або розпочати у 2016 році на території вашої громади? І от що вони відповіли:
Олександр Сириця, Новгородківський селищний голова: — У 2015-2016 роках на території Новгородківської громади було розпочато проект ”Побудуємо майбутнє разом”. До проекту включено капітальний ремонт дитячого садочка ”Світлячок” та гуртожитку для тимчасово переміщених осіб в смт Новгородка. На сьогодні капітальний ремонт садочка завершено і введено його в дію. Реконструкція гуртожитку продовжується.

В селі Велика Чечеліївка повністю оновлено вуличне освітлення та цілодобове постачання питної води для громади села.

Зоя Шепеленко, Петрокорбівський сільський голова: — Пріоритетним питанням роботи сільської ради є безперебійне функціонування закладів соціальної сфери. У 2016 році впроваджено проект ПРООН Енергозберігаючі технології в Петрокорбівському НВК, розпочато встановлення дитячих майданчиків за кошти місцевого бюджету і вже встановлено їх у селах Білопіль і Дубівка. Продовжуються ремонти водопровідної мережі (замінено 1100 м труби та нові насоси на двох вулицях) та дорожнього покриття.

Володимир Орел, Новомиколаївський сільський голова: — За 2016 рік на території сільської ради завершено ремонт сільського будинку культури, проведено реконструкцію водозабірної свердловини в селі Новомиколаївка та ремонт насипної дороги по вулиці Садова в селі Спільне. І на перспективу — розпочато розробку Генерального плану села Новомиколаївка.

Наталія Лаліменко, Куцівський сільський голова: — Основними ключовими завданнями поточного року було: проведення поточного і капітального ремонтів дороги від села Куцівка до села Білозерного; перекрито дах на Білозернівському будинку культури та заміна підлоги у Просторівському сільському клубі. Також у 2016 році завершено участь у проекті ПРООН ”Місцевий розвиток, спрямований на громаду” — ІІІ фаза, завдяки якому в Білозернівському НВК замінено на енергозберігаючі 30 вікон та двоє дверей.

Сергій Ляхівець, Спасівський сільський голова: — Основна увага сільської ради у 2016 році була сконцентрована на ямковий і поточний ремонти доріг населеного пункту. З місцевого бюджету цього року на ці роботи виділено 356 тисяч гривень.

Віта Липкан, Інгуло-Кам’янський сільський голова: — Протягом 2016 року сільською радою направлено майже 72 тисячі гривень на заміну енергозберігаючих вікон, дверей та поточний ремонт Інгуло-Кам’янського НВК: замінено вікна на енергозберігаючі у сільському будинку культури; проведено ямковий ремонт твердого покриття по вулиці Шевченка.

Олександр Ярижко, Тарасівський сільський голова: — У цьому році за рахунок коштів місцевих товаровиробників виготовлено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію покрівлі Тарасівського НВК, а за рахунок державного бюджету на сьогоднішній день проводиться її реконструкція. Проведено ремонт та відновлено роботу Козирівського фельдшерського пункту. Працюємо і на перспективу: виготовляємо проектно-кошторисну документацію на реконструкцію сільського будинку культури.

Тетяна Ковалішина, секретар Вершино-Кам’янської сільської ради: — У 2016 році сільською радою закінчено реконструкцію вуличного освітлення; розпочато ремонт сільського будинку культури; виділено кошти майже 113 тисяч гривень на заміну частини вікон на енергозберігаючі та поточний ремонт Вершино-Кам’янського НВК.

Марія Єфімова, секретар Новоандріївської сільської ради: — За рахунок місцевого бюджету у 2016 році відремонтовано дороги на суму майже 190 тисяч гривень та проведено ремонт фасаду сільського будинку культури в Новоандріївці.

Любов Кулик, Верблюзький сільський голова: — В рамках проекту ПРООН ”Місцевий розвиток, спрямований на громаду” у 2016 році проведено капітальний ремонт лікарської амбулаторії; виділено кошти сільською радою на заміну 25 вікон та на співфінансування капітального ремонту Верблюзького НВК; на базі колишнього НВК І-ІІ ступенів відкрито дитячий садочок ”Волошка”; продовжується ремонт доріг та вуличного освітлення; замінено покрівлю приміщення бібліотеки і на перспективу — виготовляємо проектно-кошторисну документацію на будівництво глядацької зали на 120 чоловік.

Василь Гурій, Митрофанівський сільський голова: — Основним ключовим завданням у 2016 році було проведення капітального ремонту дороги Митрофанівка — Медерово та ремонту доріг по вулицях Шевченка, Центральна, Північна, Миру у селі. Тут частково укладено асфальт, завезено відсів та жорству.

Під час опитування селищний та сільські голови зазначали й про фінансові підтримки закладів соціальної сфери як місцевого, так і районного значення, про допомогу і підтримку учасників АТО та їхніх сімей, малозабезпечених та багатодітних родин, ветеранських організацій. Дякували за постійну допомогу депутатам районної, селищної і сільських рад, місцевим товаровиробникам та жителям громад. Бо тільки спільна праця дала такі результати.

"ВК" у PDF