Онуфріївський район
Влада

Об’єднання громад Онуфріївщини обговорили в райдержадміністрації

Об’єднання громад Онуфріївщини обговорили в райдержадміністрації
28 листопада 2016 року під керівництвом голови райдержадміністрації Самородченко С.М. відбулось чергове засідання робочої групи зі сприяння підготовки перспективного плану формування територіальних громад. У засіданні взяла участь голова районної ради Уткіна Т.І..
На початку засідання голова райдержадміністрації Сергій Самородченко навів приклади об’єднання громад у Маловиськівському, Бобринецькому та Новоукраїнському районах, невеликий, але все-таки досвід який міг би згодитись при об’єднанні громад Онуфріївщини, надав інформацію з фінансової підтримки державою територіальних громад, які об’єдналися. У 2016 році розмір такої допомоги склав -1,9 млрд. грн., а це 4% від загальної кількості громад, і 3,1 млрд. грн. громадам які не пройшли цим шляхом, їх-96%. Отримані кошти нададуть можливість об’єднаним громадам реалізувати ряд проектів: ремонт доріг, обінфраструктури та ін..

Далі очільник району висловив своє бачення у об’єднанні громад Онуфріївського району: запропонувати громадам Павлиша та Онуфріївки об’єднатися в одну, з центром у с. Онуфріївка.

Кожен член робочої групи мав можливість висловити свою точку зору. Були окремі пропозиції в результаті об’єднання залишити дві громади з центрами в сел. Онуфріївка та с. Куцеволівка та, можливо зачекати з об’єднанням, побачити результати від спільної діяльності громад в інших районах.

По результатам засідання робочої групи було дано доручення керівникам галузей освіти та медицини району, податковій інспекції надати фінансовому управлінню райдержадміністрації відповідні дані для обрахунку доходів та видатків об’єднанної територіальної громади сел.. Павлиш та сел.. Онуфріївка.

Результати обговорення внесено до протоколу засідання, але воно триває. Робоча група запрошує громади сел. Павлиш та сел. Онуфріївки долучитись до обговорення з приводу децентралізації, об’єднання громад нашого району. Свою думку ви можете висловити через офіційний сайт районної державної адміністрації, на сторінках районної газети «Придніпров’я».

"ВК" у PDF