Знам’янський район
Влада / Суспільство

Народ мій є, народ мій завжди буде! Ніхто не переможе мій народ!

Народ мій є, народ мій завжди буде! Ніхто не переможе мій народ!
У Знам’янській районній державній адміністрації відзначили День Гідності та Свободи. В урочистих заходах взяли участь керівництво району, представники трудових колективів структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств і відомств України в районі, установ та організацій, громадськості району.
У своєму зверненні до учасників заходу, голова районної державної адміністрації О.Лукашов зазначив, що ще за часів Київської Русі українці прагнули жити вільно, сповідувати свої традиції та звичаї. Ці ідеї втілювали протягом віків Володимир Великий та Ярослав Мудрий, Богдан Хмельницький та Іван Мазепа, Михайло Грушевський та герої, які полягли за незалежну Україну під час Голодоморів, депортацій і Голокосту, Другої Світової війни, Революції Гідності та неоголошеної війни на Сході України в Донецькій і Луганській областях.
21 листопада – це знаменний і величний день, це свято усього українського народу. Доленосні для України події двох майданів – Помаранчевої революції та Революції Гідності стали підтвердженням цього. Ці події змінили наш народ, об’єднали нас в єдиній, соборній й незалежній Україні. Ми разом довели, що українці – це народ глибоко патріотичний, з високим почуттям гідності і непереборним духом свободи! Ми відродилися як сучасна європейська нація, нація гордих, вільних і відповідальних громадян, здатних відстояти свою свободу, державність і людську гідність.

Народ мій є, народ мій завжди буде! Ніхто не переможе мій народ!

Учасники заходу мали змогу передивитися відео ряд з історичних подій, присвячених боротьбі українського народу за Свободу та біографії найяскравіших історичних постатей, які відіграли в державності України ключову роль, Петра Калнишевського, Павла Полуботка, Івана Мазепи, Богдана Хмельницького, Костя Блакитного, Пилипа Хмари, Мефодія Голика-Залізняка та Миколи Кібця-Бондаренка (уродженця с.Цибулеве Знам’янського району).

Народ мій є, народ мій завжди буде! Ніхто не переможе мій народ!

Яскравим та хвилюючим став виступ краєзнавця, господаря «зеленої садиби» – музею під відкритим небом «Гайдамацька Січ» у с.Цибулеве, В.Вознюка, який повідав історію земляка Миколи Кібця-Бондаренка, повстанського ватажка. Перша згадка про нього припадає на початок серпня 1920 року, коли він на чолі кінного загону у 100 шабель, сформованого із хліборобів Цибулевого та навколишніх сіл, взяв участь у Знам’янському повстанні.

Народ мій є, народ мій завжди буде! Ніхто не переможе мій народ!

Переглянули учасники тематичного заходу й документальні стрічки про події, що відбулися на Майдані незалежності з листопада 2013 року по лютий 2014 року. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять українців, які заплатили найвищу ціну за вільну Україну – власне життя.

На завершення заходу прозвучала пісня «Молитва за Україну» у виконанні солістки Суботцівського СБК Інни Балич.

"ВК" у PDF