---
Влада / Суспільство

160 тисячам сімей в області нарахована субсидія

160 тисячам сімей в області нарахована субсидія
Про це під час прес-конференції повідомив директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров.
Інформуючи про стан надання в області житлової субсидії, посадовець повідомив, що станом на 1 жовтня поточного року житлова субсидія нарахована 160,7 тис. сім'ям, що становить 38,8% домогосподарств області.

За словами Олександра Догарова, житлова субсидія залишається адресною та є безповоротною допомогою держави сім'ям у сплаті за житлово-комунальні послуги. Її отримання не пов'язане і не тягне за собою будь якої зміни форми власності житла. Повертати її також не потрібно, навіть у випадку продажі житла.

На житлово-комунальні послуги субсидія надаватиметься у безготівковій формі шляхом щомісячного перерахування коштів підприємствам - надавачам послуг. На тверде паливо та скраплений газ субсидія надаватиметься готівкою раз на рік і виплачуватиметься протягом року, по мірі надходження коштів з державного бюджету.

Середній розмір субсидії на житлово-комунальні послуги у вересні 2016 року (в не опалювальний період) склала по області - 150,8 грн., по районах - 103,6 грн. та по містах - 196,73 грн.

В опалювальний період 2016-2017 року середній розмір субсидії, за словами Олександра Догарова, складе біля 1800 грн. Для порівняння, у 2015-2016 році цей показник склав лише 874 грн. Нинішнього року очікується, що кількість отримувачів субсидій зросте до 200-220 тисяч.

Також директор профільного департаменту повідомив, що нинішнього року субсидія на тверде паливо та скраплений газ буде нарахована на суму 77,2 млн. грн. Наразі, субсидію готівкою вже отримали 31 тис. домогосподарств, або 81,5% від загальної кількості. Середній розмір субсидії на одне домогосподарство у вересні поточного року склав 2045 грн. (у 2015 році цей показник становив 1501 грн.).

Усі призначення житлових субсидій на житлово-комунальні послуги на наступний період здійснюється без звернень громадян, тобто органами соціального захисту - в автоматизованому режимі.

Стосовно спрощення порядку призначення субсидій, то відтепер до сукупного доходу громадян не враховуватимуться вартість безоплатно отриманих санаторно-курортних путівок, протезно-ортопедичних виробів, засобів реабілітації та суми, які виплачуються в порядку відшкодування шкоди, заподіяної працівникові за ушкодження його здоров’я, що пов’язане з виконанням ним трудових обов’язків.

Також для осіб, які протягом року, за який враховуються доходи для призначення субсидії, перебували на строковій військовій службі, середньомісячний сукупний дохід визначатиметься на рівні половини прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на 31 грудня року, за який враховуються доходи, або 689 грн.

Єдиним обмеженням, що може стати підставою для відмови у призначенні субсидії, є одноразова покупка на суму 50 тис. грн., – відзначив Олександр Догаров.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF