Новгородківський район
Влада / Суспільство

Відзначення Дня захисника України на Новгородківщині

Відзначення Дня захисника України на Новгородківщині
14 жовтня українська спільнота вдруге відзначає свято – День захисника України. В цей день українці вшановуть всіх тих, хто став і нині стає на захист рідної Батьківщини. У сьогоднішні нелегкі часи для нашої країни український народ проявляє дива хоробрості, відданості своїй державі, відстоюючи її інтереси.
Для нас, українців, це свято християнське і національне, це боротьба українського народу за право бути вільними, воно символізує зв'язок поколінь, невмирущість героїчних традицій українського народу.

Вже традиційно до Дня захисника України та з метою відродження духовності, зміцнення християнських цінностей, культури та моралі українського народу 14 жовтня 2016 року в приміщенні Свято-Троїцького храму селища Новгородка було проведено свято духовного співу "Золоті ключі Покрови".

Відзначення Дня захисника України на Новгородківщині

Традиція церковного співу пройшла багатовіковий шлях і стала духовним надбанням нашого народу, а духовний спів добре зрозумілий людям, бо сягає корінням у ті мелодії, які народжувалися із народних, церковних співів, що прославляли Господа.

Після святкової літургії дев'ять хорових колективів району виконували твори музичної духовної скарбниці хорового мистецтва. Учасниками свята були вокальний ансамбль "Мрійниці" Новгородківського районного будинку культури (керівник Ілона Зубенко), хоровий колектив прихожан Свято-Троїцького храму селища Новгородка (керівник Марія Іваник), народний аматорський хоровий колектив "Ветеран" Новгородківського районного будинку культури (керівник Микола Кузьменко), тріо Білозернівського сільського будинку культури (керівник Світлана Самодід), колектив прихожан Вознесінського храму Вершино-Кам’янської територіальної громади (керівник Тетяна Лавринюк), хоровий колектив "Дивограй" Верблюзької територіальної громади (керівник Леся Аврамішина), дует Новоандріївського сільського будинку культури (керівник Марія Богдан), вокальний ансамбль Великочечеліївського сільського клубу (керівник Олександр Фоменко), вокальний ансамбль Петрокорбівського сільського будинку культури (керівник Тетяна Гончаренко).

Усі, хто слухали духовний спів, мимоволі відкривали свою душу назустріч добру і світлу, очищаючи свої помисли від зла, дякували Творцю за життя і молилися за своїх близьких, за мир. Колективи були нагороджено Дипломами за участь у районному святі духовного співу.
На цьому святі були присутні голова районної державної адміністрації Андрій Кочерга, голова районної ради Олександр Горбенко, селищний голова Олександр Сириця, начальник відділення забезпечення районного військового комісаріату, підполковник Сергій Левицький, які в храмі привітали учасників бойових дій району (близько 40 чол.) з державним святом– Днем захисника України, вручивши їм Почесні грамоти районної державної адміністрації і районної ради та відзнаки. Вітання від народного депутата України Олеся Довгого зачитала учасникам АТО представник депутата Ніна Грязнова.

Відзначення Дня захисника України на Новгородківщині

Керівники району та селища дякували воїнам-землякам, які не шкодуючи сил і здоров’я, проявляють мужність і витримку, виборюють право нашого народу на свободу, людську гідність та щасливе життя на рідній землі, побажали здоров’я і довголіття ветеранам, успішної служби солдатам і офіцерам.

Відзначення Дня захисника України на Новгородківщині

А о.Михаїл, настоятель Свято-Троїцького храму, звернувся до воїнів зі словами: "Свято Покрова Божої Матерії є особливим святом материнської турботи про своїх дітей. Сьогодні ми хочемо обгорнути молитвою та вкласти у її всемогутні покровські долоні кожну солдатську матір, усі родини наших військовослужбовців, їхніх дружин, дітей, братів і сестер, усіх волонтерів та людей доброї волі, які живуть неустанною турботою про захисників нашої Вітчизни. Хай наша непохитність віри в перемогу силою Божої правди оновить нашу надію своєю неустанною молитвою заступництва, навчить любити та боронити свою Батьківщину благодаттю Святого Духа".

14 жовтня 2016 року в районному будинку культури відбулося свято "Ми нащадки козацького роду". Під час заходу присутні мали змогу долучитися до традиції святкування Покрови Пресвятої Богородиці та прослухати українські козацькі пісні у виконанні працівників та аматорів районного, міського будинків культури та сільських клубних закладів.

Відзначення Дня захисника України на Новгородківщині

Цього ж дня квіти вдячності від земляків, учасників бойових дій лягли до барельєфів воїнів-інтернаціоналістів та пам’ятників загиблих воїнів АТО. Присутні пом’янули хвилиною мовчання загиблих за свободу земляків.

Відзначення Дня захисника України на Новгородківщині

"ВК" у PDF