---
Влада / Суспільство / Спорт

Паралімпійці – призери XV літніх Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро отримали обласні нагороди

Паралімпійці – призери XV літніх Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро отримали обласні нагороди
6 жовтня голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко та голова обласної ради Олександр Чорноіваненко зустрілись із призерами паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро, які у складі національної збірної представляли Кіровоградщину.
Це, зокрема Заслужений майстер спорту України з плавання, багаторазова чемпіонка і призерка чемпіонатів світу і Європи, призерка ХІV літніх Паралімпійських ігор у Лондоні та XV Ріо-де-Жанейро - 1 срібна 2 бронзові нагороди, володарка "Ордену княгині Ольги" ІІ та ІІІ ступенів Ольга Свідерська. Майстер спорту України міжнародного класу з плавання, багаторазовий призер чемпіонатів Європи, учасник чемпіонатів світу, призер XV літніх Паралімпійських ігор - 2 бронзові нагороди - Андрій Деревінський. Майстер спорту України міжнародного класу з футболу, срібний призер Паралімпійських ігор у Лондоні, призер чемпіонатів Європи та світу – Євген Зінов’єв. У складі збірної команди з футболу Євген став переможцем Паралімпійських ігор 2016 року. Майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, срібна призерка Паралімпійських ігор у Лондоні, призерка і переможниця чемпіонатів світу і Європи у штовханні ядра, володарка "Ордену княгині Ольги" ІІІ ступеня – Анастасія Мисник. На Паралімпійських іграх у Ріо Настя стала срібною призеркою.

Незмінними супутниками для спортсменів є їхні тренери, винятком не стала і сьогоднішня зустріч, де були присутні Заслужений тренер України, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, тренер-викладач відділення плавання ДЮСШ №1 Кіровоградської міської ради Олена Кузнєцова, яка підготувала Ольгу Свідерську та Андрія Деревінського, а також Заслужений тренер України, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, начальник Кіровоградського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів "Інваспорт" Олег Соколовський, підготував Анастасію Мисник.

Спортсмени разом зі своїми тренерами отримали почесні грамоти обласної державної адміністрації і грошові винагороди, на які було виділено майже півмільйона гривень із обласного бюджету.

Разом із словами подяки були озвучені і нагальні потреби регіонального відділення інваспорту. Так, Олег Соколовський говорив про відсутність в регіоні спеціалізованого транспорту для спортсменів із особливими фізичними потребами. Є проблеми із фінансуванням інваспорту – частину видатків скоротили.

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко не оминув нагоди подякувати спортсменам та їхнім тренерам за високі здобутки: "Від усієї громади Кіровоградщини хочу подякувати спортсменам, які в Ріо отримали найвищі нагороди, і ми не оцінюємо їхній ґатунок, а говоримо про те, що завдяки вашим досягненням ім'я України лунало на спортивній арені, до якої була прикута увага усього світу".

А що стосується озвучених проблемних питань, Сергій Кузьменко запевнив, що обласна влада знайде можливість вирішити ті із них, що лежать у площині регіональних повноважень і фінансових можливостей.

"ВК" у PDF