Знам’янський район
Влада

Підсумки проведення оздоровлення та відпочинку дітей підбили на Знам’янщині

Підсумки проведення оздоровлення та відпочинку дітей підбили на Знам’янщині
Голова районної державної адміністрації О.Лукашов провів нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації та територіальних органів міністерств і відомств України в районі.
Начальник управління соціального захисту населення А.Іванова та начальник відділу освіти райдержадміністрації В.Сидоренко доповіли присутнім про підсумки проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2016 року. Так, у 2016 році забезпечено оздоровленням 579 дітей пільгової категорії (у 2015 році – 550), відпочинком охоплено 1064 дітей району. Вартість однієї путівки складає 3990 грн. за 21 день перебування в таборі.

Підсумки проведення оздоровлення та відпочинку дітей підбили на Знам’янщині

Виконкомами сільських рад були надані субвенції до районного бюджету для проведення оздоровчої кампанії 2016 року на загальну суму 95,9 тис.грн. За рахунок коштів державного бюджету оздоровлено 14 дітей (у 2015 році – 11 дітей пільгових категорій). Діти відвідали ДП Міжнародний дитячий центр «Артек» (Буковель), Український дитячий центр «Молода гвардія», дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Рассвет» (смт. Сергіївка, Одеської обл.), ТОВ «КО» Перлина Чорномор’я» (смт. Сергіївка, Одеської обл.).

За кошти обласного бюджету у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку «Бригантина» (Новоархангельський р-н) та «Дружба» (смт. Войновка, Олександрійський р-н.) оздоровлено 14 дітей.

Знам’янською центральною районною лікарнею на санаторно-курортне лікування за рахунок коштів державного бюджету до санаторіїв м. Одеса, м. Трускавець, м. Бердянськ направлено 43 дитини (у 2015 році — 58).

За сприянням профспілки відділу освіти райдержадміністрації та профспілок залізничних організацій, в яких працюють батьки дітей району, оздоровлено 296 дітей пільгових категорій.

На території району працювали 17 таборів із денним перебуванням дітей. Організованим відпочинком охоплено 1064 дитини (43% від загальної чисельності дітей шкільного віку), із них 866 дітей пільгових категорій.

Здійснено понад 130 місцевих та 15 дальніх екскурсій. Діти мали змогу відвідати краєзнавчі музеї м. Знам’янки, м. Кропивницька, м. Світловодська, м. Кременчука. Переможці Малої академії наук учнівської молоді (8 дітей) взяли участь у роботі літньої школи з біології в м.Києві.

Підводячи підсумки розглянутого питання, голова райдержадміністрації О.Лукашов повідомив, що в цілому оздоровча кампанія 2016 року в районі була проведена на належному рівні, а Кіровоградщина увійшла в 5-ку регіонів-лідерів за рівнем охоплення дітей оздоровленням.
Проте, вже зараз необхідно планувати видатки у місцевих бюджетах для належної підготовки до проведення оздоровчої кампанії у наступному році. Наголосив на організації проведення креативних заходів, а саме: створення мовних таборів із залученням студентів з факультетів вивчення іноземних мов вищих навчальних закладів та волонтерів-іноземців, проведення військово-патріотичних зборів та ігор («Джура»).

В обговоренні питання щодо стану надходження платежів до місцевих бюджетів за січень-серпень 2016 року взяли участь начальник фінансового управління райдержадміністрації Г.Бискуб та начальник Знам’янського відділення Олександрійської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області П.Козін.

У січні-серпні 2016 року надходження податків і зборів до загального і спеціального фондів бюджетів усіх рівнів склали 73053,5 тис. грн. або 116,4% до плану січня-серпня 2016 року та 163,1% до відповідного періоду 2015 року, в тому числі: надходження платежів до державного бюджету склали 27115,3 тис. грн.; надходження до місцевого бюджету — 45938,2 тис. грн. Районний бюджет по власних надходженнях загального фонду за січень-серпень 2016 року виконаний на 111,8%, при плані 14284,9 тис. грн. фактичне надходження складає 15969,9 тис. грн. або 138,0% до відповідного періоду минулого року. Сільські бюджети по загальному фонду виконані на 133,9%.

Фактичне надходження складає 25819,7 тис. грн. при плані звітного періоду 19279,4 тис. грн. та 145,4% до відповідного періоду 2015 року. Забезпечено виконання планових показників власних надходжень по усіх видах основних податків і зборів.

Разом з тим, голова районної державної адміністрації О.Лукашов наголосив присутнім керівникам на необхідності проведення ефективних заходів щодо збільшення середньої заробітної плати в частині збільшення надходжень податку з доходів фізичних осіб. Станом на 01 липня 2016 року середній розмір заробітної плати по Знам’янському району складає 3498 грн. при середньобласному показнику 3660 грн.

Начальник Знам’янського відділення Олександрійської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області П.Козін доповів присутнім про стан надходження ПДФО по розрахунках за паї. Станом на 01 вересня 2016 року загальна площа орендованих у громадян земельних часток (паїв) складає 53634,8 га. Фактичні надходження ПДФО за паї становить 8361,8 тис.грн. (розрахункова сума ПДФО — 13478 тис.грн.).

За даними сільських рад у районі 927 громадян у 2015 році одноосібно обробляли земельні частки (паї) загальною площею 5186 га. До державної податкової інспекції свої декларації подали 856 осіб на суму 3754,4 тис.грн., сплачено — 554 тис.грн., всього до сплати — 584,1 тис.грн.

Зупинився керівник району і на питанні щодо переукладання договорів оренди земельних часток (паїв), в частині збільшення ставки орендної плати.

– Ми маємо великий резерв наповнення місцевих бюджетів, в тому числі і за рахунок збільшення ставки орендної плати. Сільські голови та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств і відомств України в районі повинні працювати у напрямку збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, оскільки зростання надходжень дасть змогу забезпечити належне утримання об’єктів, які належать громадам, та виконати програми соціально-економічного розвитку територій, — наголосив О.Лукашов.

"ВК" у PDF