Знам’янський район
Влада / Суспільство

Пам’ятаємо про ветеранів

Пам’ятаємо про ветеранів
З нагоди відзначення Дня партизанської слави голова районної державної адміністрації О.Лукашов та голова районної ради С.Макаренко відвідали ветеранів партизанського руху Знам’янського району Ганну Данилівну Дорофієву (с.Дмитрівка) та Галину Онуфріївну Юху (с.Володимирівка).
Очільники району від щирого серця привітали поважних ветеранів зі святом, подякували за проявлену мужність в ті важкі часи війни, побажали міцного здоров’я, ще довгих років життя та мирного неба над головою.

Пам’ятаємо про ветеранів

Знам’янка і Знам’янський район у роки Другої світової війни стали центром, цементуючим і організуючим ядром партизанської війни на Кіровоградщині, де діяв підпільний обком партії і кілька партизанських загонів.

На Знам’янщині вже на кінець 1941 року – початок 1942 року стійко виборювали свободу 25 підпільно-диверсійних груп. У населених пунктах району, які пролягають повз Чорного лісу, були створені бази для розгортання партизанського руху.

На території району діяли партизанські загони Нечаєва, Діброви, Кришталя, Присяжнюка. Партизани брали участь у боях за звільнення сіл Юхимове, Плоске, Дмитрівка, Веселий Кут, Цибулеве, Водяне, селища Знам’янки, сприяли бійцям армії під час звільнення міста Знам’янка.

Вони раз по раз паралізовували діяльність залізничного вузла, зривали гітлерівські плани перевезення вантажів до фронту, що наближався до Дніпра. Мужність партизан, їх єдність і згуртованість сьогодні стала для нас мірилом правди і добра, бо немає в житті нічого дорожчого за мир, і нічого святішого, ніж його захист.

На згадку про зустріч голова районної державної адміністрації О.Лукашов та голова районної ради С.Макаренко вручили ветеранам цінні подарунки та квіти.

В рамках проведення заходів з відзначення Дня партизанської слави керівники району поклали квіти до пам’ятника партизанам Другої світової війни та пам’ятного знаку на місці табору партизанського з’єднання.

"ВК" у PDF