Знам’янський район
Влада / Суспільство

Виїзд спеціалізованого формування «Служба соціальної підтримки сімей»

Виїзд спеціалізованого формування «Служба соціальної підтримки сімей»
20 вересня відбувся черговий виїзд спеціалізованого формування «Служба соціальної підтримки сімей» районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Мета його роботи — допомогти сім’ям подолати складні життєві обставини, в яких вони опинились і не можуть подолати самостійно, здійснення соціального супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Заходи проводились на території Суботцівської та частково Володимирівської сільських рад (с. Новороманівка).

До роботи із сім’ями був залучений працівник служби у справах дітей райдержадміністрації.

Всього відвідано 9 сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, в яких виховується 27 дітей. Санітарно-гігієнічні умови проживання однієї сім’ї визнано незадовільними, матір дитини попереджено про виконання батьківських обов’язків належним чином та надано термін 1 тиждень для виправлення ситуації. Всім членам сімей надано необхідні соціальні послуги відповідно до потреб.

Виїзд спеціалізованого формування «Служба соціальної підтримки сімей»

Під час соціального супроводження прийомної сім’ї, в якій виховується 4 дітей, позбавлених батьківського піклування та дитячого будинку сімейного типу, в якому виховується 9 дітей даної категорії, прийомним батькам та батькам-вихователям надано комплекс соціальних послуг, направлений на вирішення питань виховання та навчання дітей підліткового віку, проведено бесіду з дітьми щодо профілактики правопорушень, а з прийомними батьками та батьками-вихователями — щодо профілактики суїцидальних намірів у дітей.

З метою вивчення питання навчання дітей даної категорії, задоволення потреб розвитку їх інтересів, взаємовідносин з однолітками, поведінкових особливостей відвідано навчальні заклади, в яких вони навчаються.

"ВК" у PDF