Знам’янський район
Влада / Суспільство

Відбулася нарада з підготовки господарського комплексу міста до стабільного функціонування в осінньо-зимовий період

Відбулася нарада з підготовки господарського комплексу міста до стабільного функціонування в осінньо-зимовий період
Під головуванням міського голови Сергія Філіпенка відбулася нарада з підготовки господарського комплексу міста до стабільного функціонування в осінньо-зимовий період.
Дане питання постійно знаходиться на контролі у міської влади, адже вчасне виконання запланованих заходів дозволить забезпечити стале функціонування відповідних об’єктів в осінньо-зимовий період. Про стан справ з підготовки до роботи підприємств житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери, закладів освіти, культури охорони здоров’я до роботи в умовах осінньо-зимового періоду 2016-2017 р.р. доповідали керівники відповідних служб. Зокрема, начальник Знам’янського РЕМ ПАТ «Кіровоградобленерго» Ковбасюк Олег Михайлович зазначив, що всі плани по підготовці до осінньо-зимового періоду виконані в повному обсязі. На 01.102016 всі капітальні ремонти будуть завершені. На даний час обрізані 99% гілок, що створювали загрозу для ліній електропередач.. Також Олександр Михайлович підкреслив, що робота по заміні аварійних кабельних ліній продовжується, звернув увагу всіх керівників на своєчасне обрізання гілок на територіях, підпопядкованих їх організацій

Начальник Знам’янського управління з експлуатації газового господарства Самарін Федот Васильович на початку свого виступу зазначив що, у підприємства були скрутні часи але це все в минулому і вже з вересня цього року Знам’янське УЕГГ почало працювати у 5–ти денний термін. Також Федот Васильович зазначив, що всі плани по підготовці до осінньо-зимового періоду виконані на 97%, звернув увагу на те, щоб виконавці робіт по ремонту покрівель багатоповерхових житлових будівель більш уважніше відносились до вентиляційних каналів і не засмічували їх будівельним матеріалом.

У своєму виступі директор Знам’янського ВКГ ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Рябов Олег Михайлович зазначив, що всі плани по підготовці до осінньо-зимового періоду виконані на 95%. Проводиться поточний ремонт водопровідних мереж по місту. Також відбулася заміна електронасосів підкачувальної станції в житловому будинку № 7 по вул.. Трудовій. Крім того, проект по заміні насосів підкачувальної станції в житловому будинку № 34 по вул..Героїв Крут вже на стадії завершення. Також згідно планів на 4 квартал 2016 року заплановані роботи на об’єкті незавершеного будівництва «Будівництво каналізаційного колектору житлового масиву Жовтнева-Свердлова м. Знам’янка».

Начальник відділу освіти Грекова Людмила Анатоліївна проінформувала присутніх про те, що протягом підготовчого періоду зроблено поточний ремонт, ревізію та гідравлічне випробування систем тепло забезпечення. Проведено утеплення горищ, вікон, дверей, ізоляцію та фарбування трубопроводів. Проведено перевірку манометрів котелень, перевірку роботи підйомно-транспортного обладнання, що використовується у котельнях. Проведено ревізію та поточний ремонт насосів, засувок, запірної арматури та обладнання, що використовується для тепло- та водозабезпечення. Проведено заходи щодо забезпечення котелень паливом. Продовжується завезення вугілля по закладам ЗШ І-ІІІ ступенів № 1 ім. Т.Г.Шевченка, ЗШ І-ІІІ ступенів № 4, ЗШ І-ІІІ ступенів № 6, ЗШ І-ІІІ ступенів № 7, , ДНЗ «Івушка», ДНЗ № 4 «Ромашка», ДНЗ № 5 «Калинонька», ДНЗ № 8 «Світлячок». На даний час завезене вугілля разом з залишком складає 624,8 т., потреба на всі заклади складає 860 т вугілля.

Головний лікар комунального закладу «Знам’янська міська лікарня ім. А.В. Лисенка» Попов Петро Миколайович зазначив, що підготовка до осінньо-зимового періоду виконана згідно графіку на 95 %. На даний час вирішується питання щодо розміщення придбаних пелетів.

Керівник КП «Знам’янський комбінат комунальних послуг» Коротченко М. повідомив, що робота по підготовці до осінньо-зимового періоду виконується згідно планів. Закуплена протиожеледна суміш для посипки дорожнього покриття в зимовий період. Проводяться заміна вікон і дверей в підвальних приміщень. Продовжуються роботи по підготовці техніки до роботи у зимовий період.

Міський голова Сергій Іванович Філіпенко наголосив на виконанні та своєчасному випробуванні та налагодженні опалювальних систем, заміні аварійних ділянок, перевірці стану димових та вентиляційних каналів, теплових котлів, контрольно-вимірювальних приладів, приведення у відповідність до рекомендованих норм теплоізоляційних систем та інше.

Також під час наради були обговорені проблемні питання, які потребують вирішення для сталого проходження опалювального сезону. За результатами наради надано ряд доручень для виконання заходів з підготовки до осінньо-зимового періоду.

"ВК" у PDF