Світловодський район
Влада / Суспільство

Цікаво…

Цікаво…
Незабаром у районі відзначатиметься День ветерана, День людей похилого віку. Наразі кожен десятий громадянин планети — це людина вік якої становить 60-т і більше років. В Україні це кожен п’ятий.
За останнє століття кількість людей, вік яких перевищує 60 років збільшилась у п’ять разів. На жаль, старіння - це неминучий і біологічно закономірний процес. І щоб останні роки життя ветеранів не були тягарем, а стали здобутком для всіх і кожного, потрібно формувати суспільно - шанобливу думку про людей старшого покоління, розуміти важливість їх особистого внеску у розвиток нашої держави.

Небайдужий до чужих проблем, голова райдержадміністрації Сергій Твердовський, із зацікавленістю відгукнувся на ініціативу сільських голів створити в районі своє стаціонарне відділення соціального центру для надання медичної допомоги жителям району, які є соціально незахищеними, а саме – ветеранам, самотнім людям похилого віку, інвалідам, учасникам АТО та членам їх сімей.

14 вересня у с. Глинськ, у приміщенні Глинської амбулаторії голова райдержадміністрації Сергій Твердовський провів виїзну нараду з даного питання.

На нараді були присутні заступник голови районної державної адміністрації Похілов В.О., сільські голови, головний лікар комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги Світловодської районної ради Кіровоградської області» Березюк С.В., директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Світловодського району Ільїна Д.Д., завідуючий Глинської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Савіцький В.В.

Глинський сільський голова Аріф Різаєв звернув увагу на проблему, яка виникла в районі із закриттям Глинської лікарні. Селяни вимушені їздити до міста Світловодська, Кропивницького або Олександрії, щоб отримати необхідні їм медичні послуги. Крім цього, в районі є люди похилого віку, самотні й немічні, ветерани та учасники АТО, які потребують допомоги кваліфікованих спеціалістів.

Цікаво…

Завідуючий Глинської амбулаторії запросив присутніх оглянути територію та будівлі колишньої лікарні.

Цікаво…

Після тривалого спілкування було вирішено виготовити проект соціального центру для надання медичної допомоги пільговим верствам населення у тому числі учасникам АТО на базі колишньої лікарні за кошти бюджету сільських рад та направити даний проект до Фонду регіонального розвитку з метою його реалізації в 2017-2018 роках.

Плекаємо надію, що таку гарну ідею підтримають наші громадяни, і разом ми почнемо будувати, створювати, відкривати, а не руйнувати.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF