Новгородківський район
Влада / Суспільство

У Новгородківському ПТУ повним ходом триває ремонт покрівлі

У Новгородківському ПТУ повним ходом триває ремонт покрівлі
Ремонтні роботи з відновлення покрівлі у Новгородківському професійно-технічному училищі №36, яка постраждала від пожежі 7 липня (див. «ВК» №12 від 14 липня 2016 року), ідуть повним ходом.
У цьому ми змогли переконатися, відвідавши заклад у перший день вересня разом із головою Новгородківської райдержадміністрації Анатолієм Кочергою.

Як розповів «Віснику Кіровоградщини» директор ПТУ Олег Вєтров, певний період були бюрократичні затримки щодо початку робіт, але наразі вони вирішені. На цей час будівельники вже встановили крокви і постелили гідробар’єр, а упродовж тижня має бути повністю покладена черепиця і перекритий дах над учбовою частиною корпусу.

Для фінансування цих робіт, за словами керівника закладу, з обласного та місцевих бюджетів було виділено близько 600 тисяч гривень, за що він щиро вдячний усім, хто не залишився байдужим до їхньої біди — і депутатам Новгородківської селищної ради, і сільським головам та депутатам сільських рад, і депутатам Кіровоградської обласної ради. Сподівається Олег Миколайович і на допомогу інших районів області, молодь з яких навчається у Новгородківському ПТУ, адже для завершення ремонту необхідно близько 800 тис. грн: «В окрузі ми одні ми готуємо спеціалістів для сільського господарства, тож, за статистикою, у нас навчається близько 80 дітей лише з Долинського району». Усього ж в цьому році у ПТУ ?36 навчається 285 дітей, у тому числі 100 — з Новгородківського, а решта — з Кіровоградського, Устинівського, Долинського і Петрівського районів.

Завершення ремонтних робіт в учбовому корпусі Олег Вєтров очікує за два місяці, а тим часом навчальний рік у ПТУ розпочався вчасно — учбовий процес триває в лабораторних та інших приміщеннях закладу.

"ВК" у PDF