Світловодський район
Влада

Сергій Коваленко: «Ситуація зі «Світловодськпобутом» на особистому контролі губернатора».

Сергій Коваленко: «Ситуація зі «Світловодськпобутом» на особистому контролі губернатора».
6 вересня перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко провів виїзну нараду на базі СП «ТОВ «Світловодськпобут» з питань підготовки підприємства до опалювального сезону.
Зокрема, першого заступника губернатора цікавило, на якому етапі знаходиться підготовка до зими і які проблемні фактори ставлять під загрозу початок нового опалювального сезону вчасно.

Перша проблема – ремонт аварійних ділянок мережі централізованого опалення. Їх в цьому році виявили 21. Головний інженер підприємства Руслан Реут запевнив, що з урахуванням тих коштів (300 тисяч грн.), які були виділені на придбання матеріалів під час минулої сесії міської ради, ремонтні роботи будуть виконані до 15 вересня.

Наступне питання – заборгованість перед енергетиками за спожиту електроенергію «Побута» становить більше 800 тисяч. Енергетики готові піти на зустріч підприємству, але тільки за умови затвердження графіку погашення поточної заборгованості. Звідси витікає основна проблема підприємства (як і багатьох інших по всій Україні) – заблоковані рахунки, через величезну заборгованість перед НАК «Нафтогаз України».

Сергій Коваленко: «Ситуація зі «Світловодськпобутом» на особистому контролі губернатора».

Проте за активної підтримки профільного міністерства (Міністерства регіонального розвитку будівництва та ЖКГ) вирішується питання стосовно розблокування рахунків, з метою забезпечення фінансово-господарської діяльності підприємства і це питання буде вирішено найближчим часом. Зокрема, безпосередньо під час наради Сергій Петрович зателефонував до керівника обласного відділення «Ощадбанку» і йому пообіцяли якнайшвидше вирішення зазначеного питання.

«Крім того, - зазначила заступник міського голови з питань ЖКГ Анна Нестеренко, коментуючи сьогоднішню нараду, - ми з нетерпінням чекаємо, що буде проголосований законопроект 2706, який був проголосований ще в липні, але президент повернув його на доопрацювання. По-перше, він передбачає повне списання штрафів і пені, нарахованих НАК всім підприємствам-опалювальникам за борги з постачання газу. По-друге - реструктуризацію існуючого боргу за газ на термін до 60 місяців. Сподіваємося, що Верховна Рада його допрацює і проголосує ще раз. Це питання досить актуальне, адже подібна ситуація характерна не тільки для «Світловодськпобуту», а й для багатьох інших підприємств по всій території України».

Окрема увага була акцентована на борги міста перед опалювальниками. Зокрема, мова йшла про 4 мільйони боргу бюджетних організацій (3,3 млн. – освіта, майже 700 тисяч – охорона здоров’я). Сергій Коваленко зауважив, що міська влада має продумати, яким чином гасити цю заборгованість, а керівники управлінь докласти максимум зусиль, аби освітні і медичні заклади не залишилися без опалення цієї зими.

Крім того, заступник губернатора взяв на себе зобов’язання допомогти вирішити проблему підприємства із рахунками на оплату лікарняних, залучивши до процесу урегулювання зазначеного питання представників обласного управління Державної виконавчої служби.

Також Сергій Коваленко запевнив, що ситуація зі «Світловодськпобутом» перебуває на особистому контролі обласного керівництва. До речі, перший заступник губернатора зазначив, що у Світловодську справи далеко не найгірші.

А ще попередив, що з 19 вересня в ОДА працюватиме комісія Мінрегіонбуду з питань підготовки до опалювального періоду, в якій візьме участь один із заступників віце-прем’єр-міністра, який обов’язково завітає на «Світловодськпобут», так як про проблеми цього підприємства знає вся «верхівка» галузі.

"ВК" у PDF