Знам’янський район
Влада / Суспільство

Про підготовку навчальних закладів Знам’янки до нового навчального року

Про підготовку навчальних закладів Знам’янки до нового навчального року
Відбувся огляд готовності навчальних закладів до нового 2016/2017 навчального року. Огляд проведено комісією у складі спеціалістів відділу освіти, голови міськкому профспілки працівників освіти Т.Мельник, представника Управління Держпродспоживслужби у Знам’янському районі С.Манька, представника Знам’янського МРВ УДСНС в Кіровоградській області.
Активну участь у роботі комісії взяли міський голова С.Філіпенко та перший заступник міського голови В.Загородня.

Про підготовку навчальних закладів Знам’янки до нового навчального року

Огляд готовності навчальних закладів до роботи в новому навчальному році проводився з метою:

•встановлення ефективної діяльності керівників та педагогічних колективів дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів щодо створення належних умов для навчання і виховання дітей та праці співробітників,

•оцінки та перевірки якості підготовки навчальних закладів до нового 2016/2017 навчального року,

•активізації роботи керівників закладів освіти щодо створення належних умов для навчання і виховання дітей;

•здійснення перевірки дотримання керівниками навчальних закладів чинного законодавства України в галузі освіти, охорони праці, протипожежних та санітарних норм і правил утримання загальноосвітніх навчальних закладів,

• підвищення відповідальності керівників за створення безпечних умов для життя і здоров’я дітей, учнів та співробітників під час їх перебування у навчальних закладах.

З метою задоволення освітніх потреб дітей і підлітків, цього року в місті функціонуватимуть два навчально-виховних комплекси: «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2-ліцей» та «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3-гімназія»; чотири загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів, 7 дошкільних навчальних закладів, центр дитячої та юнацької творчості, комплексна дитячо-юнацька спортивна школа.

Про підготовку навчальних закладів Знам’янки до нового навчального року

У всіх дошкільних навчальних закладах виконано поточні ремонти ігрових майданчиків, всіх приміщень закладів з фарбуванням, побілкою. Належним чином оформлені ігрові зони для дошкільнят, зони навчання, психологічного розвантаження, природи, фізкультури, трудової діяльності. В основному розвивальне середовище для дошкільників оснащене матеріалами, виготовленими вихователями власноруч.

Проведено капітальний ремонт по заміні вікон у дошкільному навчальному закладі № 6 «Сонечко», розпочато виконання робіт по капітальному ремонту частини внутрішньої теплосистеми дитячого навчального закладу № 6 «Сонечко». У ДНЗ № 8 «Світлячок» проводяться підготовчі роботи по введенню в експлуатацію нової котельні на твердому паливі.

Завершено поточні ремонти в загальноосвітніх навчальних закладах. Фінансування робіт з підготовки закладів освіти міста до нового навчального року проводилося за рахунок коштів місцевого бюджету, на що у поточному році виділено близько 220 тис. грн., збільшено обсяг ремонтних робіт та покращено естетичний зовнішній та внутрішній вигляд приміщень закладів.

Проведено заміну вікон у Знам’янській ЗШ І-ІІІ ступенів № 1 імені Т.Шевченка, у комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі.

Про підготовку навчальних закладів Знам’янки до нового навчального року

В ході підготовки закладів до роботи в новому навчальному році виконано комплекс заходів щодо приведення навчальних закладів міста у належний протипожежний стан.

Спеціалізованими організаціями виконано роботи з вимірювання опору ізоляції та контуру заземлення електрообладнання, проведено технічне обслуговування та перезарядку всіх вогнегасників підпорядкованих об’єктів відділу освіти. Організовано роботу по облаштуванню пристроїв блискавкозахисту в ДНЗ № 2 «Теремок».

Навчальні заклади продемонстрували якісну підготовку до нового навчального року. За результатами перевірки, підписано акти готовності навчальних закладів до роботи в новому навчальному році.

"ВК" у PDF