Знам’янський район
Влада

Близько сімдесяти проектів рішень розлянули депутати Знам’янської міської ради під час чергової сесії

Близько сімдесяти проектів рішень розлянули депутати Знам’янської міської ради під час чергової сесії
Під головуванням міського голови Сергія Івановича Філіпенка, відбулася чергова шістнадцята сесія Знам’янської міської ради сьомого скликання. Перед пленарним засіданням присутні вшанували хвилиною мовчання героїв-знам’янчан, що загинули під час проведення антитерористичної операції,.
До початку роботи, а також під час додаткової перерви, відбулися спільні засідання депутатських комісій, під час яких було розглянуто питання «Про внесення змін до рішення міської ради від 25.12.2015 р. №56 «Про міський бюджет на 2016 рік» та «Про внесення змін до Програми економічного та соціального розвитку м.Знам’янка на 2016 рік». Даними змінами передбачено: розподіл залишку медичної субвенції у сумі 928,60741 тис.грн. КЗ «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» на придбання медикаментів та медичного обладнання, а також спрямування коштів у сумі 4400,0 тис. грн. з міського бюджету обласному бюджету на фінансування заходів Програми економічного і соціального розвитку м. Знам’янка на 2016 рік, визначених розділом 2.1.1. «Розвиток дорожньої інфраструктури», для виконання робіт по будівництву об’їзного шляху в обхід м. Знам’янка. В обговоренні питання передачі коштів обласному бюджету взяв участь голова Знам’янської районної державної адміністрації О.Лукашов, який у своєму виступі відзначив, що Знам’янська районна рада та Знам’янська районна державна адміністрація не мають можливості виділити кошти на фінансування робіт по будівництву об’їзного шляху, в той же час, спільно з Кіровоградською обласною радою та сільськими радами району будуть намагатися вирішувати питання фінансування Знам’янської центральної лікарні до кінця року без залучення додаткових коштів міського бюджету.

Міський голова розпочав пленарне засідання та зачитав постанову Знам’янської міської виборчої комісії Кіровоградської області від 12 серпня 2016 року №55 відповідно до якої виключено зі списку депутатів Знам’янської міської ради сьомого скликання від Знам’янської міської територіальної організації Політичної партії «Опозиційний блок» Щаву Олександра Олександровича у зв’язку з достроковим припиненням його повноважень, та визнано обраним та зареєстрованим депутатом Знам’янської міської ради сьомого скликання по багатомандатному виборчому округу наступного за черговістю кандидата в депутати Озеряного Олександра Анатолійовича, який також представляє дану політичну партію. Сергій Іванович вручив новообраному депутату тимчасове посвідчення депутата Знам’янської міської ради сьомого скликання та побажав успішної та плідної праці на користь територіальної громади міста. У цей день пролунали слова привітання з Днем народження для депутатів міської ради О.Рубана, О.Бойчук, М.Тернового та Ю.Сопільняка.

Відповідно до п.3 до ст.35 Регламенту Знам’янської міської ради сьомого скликання, прийняття рішень відбувалося шляхом поіменного голосування шляхом оголошення позиції депутата. До порядку денного сесії Знам’янської міської ради сьомого скликання було включено, враховуючи додаткові питання, 68 проектів рішень. Міська рада затвердила зі змінами та доповненнями 54 рішення та 19 депутатських запитів. Один проект рішення був знятий з розгляду суб’єктом подання, а інші проекти не набрали необхідної кількості голосів.

На сесії міської ради, у тому числі, були прийняті рішення: «Про встановлення пам’ятного знаку на честь увічнення пам’яті Голого В.А.», «Про створення тимчасової контрольної комісії по вивченню конфігурації земельної ділянки, яка надається ТОВ"Акватек-М», «Про звернення депутатів Знам’янської міської ради сьомого скликання до Голови правління ПАТ «Укрзалізниця», начальника регіонального відділення «Одеська Залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», начальника моторвагонного депо Одеса-Застава» щодо назви одного з електропоїздів на честь загиблого в АТО Сергія Капелюхи. Затвердили депутати також рішення, що стосувалися комунального майна та регулювання земельних відносин, змін та доповнень до Міських програм, а також звіт міського голови про роботу виконавчих органів за ІІ квартал 2016 року.

Депутати не підтримали кандидатури голови громадської організації «Союз Чорнобиль» В.І.Школи та секретаря громадської організації «Знам’янська Спілка підприємців» І.А.Усаченко та не включили їх до складу виконавчого комітету Знам’янської міської ради. Не набрали необхідної кількості голосів і проекти рішень: «Про перейменування об’єктів топоніміки в м. Знам’янка», «Про внесення змін до рішення міської ради від 22.04.2016р. №194 «Про затвердження структури та загальної чисельності апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради», «Про затвердження заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальника фінансового управління», «Про встановлення на 3 квартал 2016 року розміру щомісячного преміювання міського голови, секретаря міської ради, першого заступника міського голови, заступника міського голови та керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету», «Про внесення змін до п.2 рішення міської ради від 22.04.2016 року №175 «Про припинення комунальних підприємств «Ринокторгсервіс», «Знам’янська міська друкарня», «Знам’янське спеціалізоване міське комунальне підприємство «Ритуал», «Знам’янська житлово-експлуатаційна контора №1» шляхом приєднання до комунального підприємства «Знам’янський комбінат комунальних послуг», «Про затвердження Статуту комунального підприємства «Знам’янській комбінат комунальних послуг» у новій редакції».

У різному, голова постійної комісії з питань бюджету та економічного розвитку міста М.Терновий наголосив на тому, що ситуація, яка виникла у зв’язку з прийняттям міською радою рішення щодо використання електронної системи закупівель починаючи з вартості разової закупівлі у сумі 5,0 тис.грн., потребує внесення змін до рішення від 22.04.2016 року №179. Висловив свою думку про необхідність скликання позачергової сесії міської ради з даного питання.

Начальник відділу забезпечення діяльності міської ради Н.Брунцвік довела до відома присутніх відповідь від Головного сервісного центру МВС України та Регіонального сервісного центру МВС України в Кіровоградській області про результати розгляду звернення депутатів Знам’янської міської ради сьомого скликання щодо відновлення роботи реєстраційно-екзаменаційного підрозділу в м.Знам’янка Кіровоградської області.

Отримали депутати інформацію щодо стадії вивчення питання придбання системи електронного голосування та обладнання для проведення он-лайн трансляцій сесій міської ради.

Депутат міської ради С.Каратєєв підняв питання необхідності обрізки гілок дерев, що заважають, як руху автотранспорту, так і проходять в зоні розташування повітряних ліній електропередач, а також тих, що є сухими та можуть створити аварійну ситуацію під час ускладнення погодних умов.

З результатами поіменного голосування за проекти рішень, та за процедурні рішення, можна ознайомитися на сайті міської ради в розділі «Протоколи міської ради». Перелік прийнятих рішень буде оприлюднений в газеті «Знам’янські вісті», а з текстами рішень можна буде ознайомитися на сайті міської ради.

У роботі сесії міської ради також взяли участь: А.Пустовой – помічник-консультант народного депутатат України О.Довгого, А.Тесленко – депутат Кіровоградської обласної ради, О.Дьячкова – прокурор Знам’янської місцевої прокуратури, В.Загородня – перший заступник міського голови, С.Гребенюк – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів, І.Ратушна – керуюча справами міськвиконкому, Л.Полєжай – в.о. головного лікаря КЗ «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка», начальники та спеціалісти структурних підрозділів апарату управління Знам’янської міської ради, помічники-консультанти депутатів міської ради, представники засобів масової інформації, громадських організацій та міських організацій політичних партій, приватні підприємці міста, голови ОСББ.

На сесії міської ради були відсутні 8 депутатів міської ради Т.Макарова – причина не повідомлена, О.Рубан, А.П.Мороз, І.Зіньковська – на лікарняному, Н.Клименко, Л.Семиніна – відпустка, О.Кузін – санаторно-курортне лікування, Є.Ліщенко – перебуває в зоні проведення АТО.

"ВК" у PDF