Онуфріївський район
Влада / Суспільство

Сільгоспвиробники Онуфріївщини

Сільгоспвиробники Онуфріївщини
Онуфріївський район має сільськогосподарське направлення, тому для керівництва району вже стало доброю традицією кожен рік об’їжджати фермерські господарства району.
9 серпня голова Онуфріївської районної адміністрації Сергій Самородченко, начальник агропромислового відділу райдержадміністрації Ольга Зозуля, представники преси побували в гостях в Омельницькій сільській раді. В Омельнику гостей зустрічали Омельницький сільський голова Льова Єгоян, Микола Марченко і Погрібний Олег, фермерські господарства яких розташовані на території сільської ради, а саме в селі Байдакове.

Колись Байдакове було досить великим селом, окрасою якого був красивий ставок та старовинний Храм, але в дев’яностих роках минулого сторіччя люди в пошуках роботи та кращої долі почали покидати село. Тепер колишні вулиці можна впізнати лише по одиноких фруктових деревах: стоять красуні яблуні та буквально облиті медовими плодами груші з яких нікому збирати врожай.

Але повністю життя в селі не завмерло – в ньому розпочали роботу фермерські господарства, які і були метою поїздки. Добротні ангари та майстерні для техніки, комори для зерна, працює своя пилорама. В майстернях є все необхідне обладнання для ремонту, для підготовки техніки до роботи в зимовий час приміщення обладнані опаленням.

Наступну зупинку було зроблено на полях фермерських господарств. Перше на що звертаєш увагу, це досить висока культура землеробства: на полях не видно бур'яну, поля та дороги обкошені. Основними культурами які вирощують місцеві сільгоспвиробники є соя, кукурудза і соняшник. По стану рослин на полях видно, що врожай буде високий. На полі гості попрощалися з фермерами, подякували їм за роботу і побажали відмінних врожаїв.

Повертаючись до райцентру проїхали вулицями Омельника, сільський голова показав гостям своє господарство: на вулицях прибрано, трава скошена, на цвинтарях, а їх в селі два прибрано, але є в Омельнику і проблеми і основна з них це загроза закриття Омельницької школи через малу кількість учнів і недостатня кількість фінансів в бюджеті села для нормального життя села. «Без підтримки держави селу виживати дуже важко» - сказав наостанок Льова Лукашенович.
Сільгоспвиробники Онуфріївщини
Сільгоспвиробники Онуфріївщини
Сільгоспвиробники Онуфріївщини
Сільгоспвиробники Онуфріївщини
Сільгоспвиробники Онуфріївщини
[Сільгоспвиробники Онуфріївщини
Сільгоспвиробники Онуфріївщини
Сільгоспвиробники Онуфріївщини

"ВК" у PDF