Світловодський район
Влада

Усі питання порядку денного виконком розглянув миттєво. Окрім останнього

Усі питання порядку денного виконком розглянув миттєво. Окрім останнього
Виконкомівське засідання, що відбулося 18 серпня, було і нетривалим, і поміркованим. Бо ж порядок денний його складався лиш із восьми питань. Щоправда останнє за тривалістю обговорення майже всемеро перевищило хронометраж сімох попередніх.
У першому питанні, з додачі начальника управління економіки Олександра Наумчика, урядники погодили проект сесійного рішення щодо припинення дії договору оренди земельної ділянки банком "Національний кредит" на Героїв України,50, бо банку того там вже немає.

Опісля, перескочивши через ЦНАПівське питання – не могли відшукати начальницю цієї структури Наталію Молчанову – заслухали головного архітектора Сергія Батяшова, на появу якого теж довелося чекати (це викликало роздратування міського голови Валентина Козярчука), щодо присвоєння поштових адрес одному гаражеві та одному домоволодінню. Поки присвоювали, з’явилась і Молчанова з клопотанням притягти одну громадянку до адміністративної відповідальності – за те, що паспорт загубила. Притягли, оштрафувавши пенсіонерку трьома неоподаткованими мінімумами.

Відома тутешня громадська активістка, депутатка Надія Мальцева, яка віднедавна по договору очолила ще й організаційний відділ виконкому, порушила питання, пов’язані з відзначенням ювілейної річниці Незалежності України. Перший пункт її блоку стосувався нагородження до цієї знаменної дати містян, яких різні професійні та громадські організації (своїми клопотаннями) вважають достойними. Почути, що ж то за достойники такі, не вдалося – за них проголосували "оптом", бо виявилось, що їх вже розглядали перед цим на оргкомітеті.

Потім пані Надія надала для погодження кошторис витрат на кошики з квітами для покладання їх на ці свята до п’єдесталу шевченкового бюсту в однойменному парку. Погодили. І третім питанням задовольнили клопотання Ради ветеранів міліції щодо нагородження виконкомівською Грамотою підполковника міліції у відставці Аліма Пономаренка з нагоди його заслуг та 80-річчя від дня народження. А ще такими ж Грамотами погоджено нагородити голову квартального комітету Марію Коваленко – їй 75 років виповнилося, і міськдепа, начальника КП ККП Олександра Плахотного, якому – 55.

І після того, як майже миттєво погодились з клопотанням УСЗН стосовно надання адресної одноразової допомоги незахищеним верствам населення, заступник міського голови з комунальних питань Анна Нестеренко озвучила своє питання, яке за тривалістю обговорення майже всемеро перевищило хронометраж сімох попередніх – про тарифи, точніше, про їхнє підвищення, на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій… До слова, за день до цього се питання (щоправда, під кутом зору місцевих ОСББ) так і не знайшло консенсусного вирішення на засіданні Громадської ради при міськвиконкомі…

Отже, влада хоче підвищити такі тарифи, які було востаннє затверджено ще у 2009 році, до 1,8 - 2,2 гривень за квадратний метр прибудинкових територій. І все-то би нічого і урядники готові було підняти руки на підтримку і лиш одна членкеня, Ірина Козак спильнувала – угледів в цьому порушення Закону України "Про житлово-комунальні послуги", який наголошує, що подібні наміри мають бути оприлюдненні, тобто, доведені до громади, яка би мала змогу протягом 15 днів їх "перетравити" і внести (чи не внести) свої зауваження, побажання тощо. Цього, як виявилось, зроблено не було. Відтак, від гріха подалі (тобто, судових оскаржень), градоначальник запропонував відправити це питання (з дотриманням необхідної процедури) на доопрацювання. Що і було зроблено.

"ВК" у PDF