Світловодський район
Влада

Нарада з перевізниками: статистика ДТП по області, дорожню розмітку буде поновлено, а на свята місто буде забезпечено автобусами

Нарада з перевізниками: статистика ДТП по області, дорожню розмітку буде поновлено, а на свята місто буде забезпечено автобусами
16 серпня перший заступник Світловодського міського голови Олена Балюк провела нараду з представниками автотранспортних підприємств, які здійснюють пасажирські перевезення у Світловодську.
Окрім Олени Вікторівни, в нараді взяли участь представники ПАТ «Світловодське АТП-13507», ТОВ «Велес Ікс», ФОП Макаров В.А., ТОВ «Світ-Авто легіон» та старший інспектор Світловодського відділення ВП ГУНП, капітан поліції А.Волощук.

Старший інспектор розповів про проведення з 08 серпня 2016 року в області Всеукраїнського місячника безпеки дорожнього руху, в рамках якого поліцейські проводитимуть спеціальні профілактичні заходи, спрямовані на зменшення кількості аварійних ситуацій, травмування людей на автошляхах та крадіжок автотранспорту. Серед конкретних кроків, які проводять працівники поліції, профілактичні відпрацювання з метою виявлення водіїв у стані сп’яніння, фактів перевищення швидкості, порушень правил дорожнього руху тощо.

За його словами, з початку року на території області зареєстровано 916 дорожньо-транспортних пригод, в яких було травмовано 277 осіб. Нажаль, 42 учасникам дорожнього руху, які потрапили у ДТП, врятувати життя не вдалося. Крім того, зареєстровано 194 факти незаконних заволодінь транспортними засобами, з яких 99 розкрито. Зважаючи на це, поліцейські активізують превентивні заходи, спрямовані на виявлення та попередження причин ДТП, а також протиправних дій з транспортними засобами.

Крім того, посилено контроль за безпекою пасажирів громадського транспорту. Зокрема, разом з представниками Укртрансбезпеки, поліцейські здійснюватимуть перевірки стану транспортних засобів, які використовуються для перевезення пасажирів, проведення медичного огляду водіїв та дотримання ними вимог правил дорожнього руху.

Також правоохоронці проведуть додаткові обстеження вулично-дорожньої мережі, за результатами яких інформація буде направлена до відповідних служб для усунення виявлених недоліків у стані дорожнього покриття, розміщення знаків, розмітки тощо.

Аби нагадати дітям Правила дорожнього руху, поліцейські проводять профілактично-освітні заходи у літніх таборах відпочинку. А у перші дні вересня уроки з правил безпечної поведінки на дорозі проведуть в усіх школах міста, забезпечуватимуть чергування працівників поліції біля навчальних закладів для безпечного пересування дітей до місць навчання.

Наразі триває інформаційно-роз’яснювальна робота серед водіїв та пішоходів. Поліцейські нагадують пішоходам, що вони є повноправними учасниками дорожнього руху, і, відповідно, мають як права, так і обов’язок неухильно дотримуватися правил дорожнього руху, своїм прикладом навчати дітей та застерігати від необачних кроків інших пішоходів. У свою чергу, водіям необхідно дотримуватися правил проїзду пішохідних переходів, вибирати безпечну швидкість руху та не наражати на небезпеку себе та пішоходів.

Поліція закликає учасників дорожнього руху бути уважними та обережними на дорогах, з повагою ставитися до оточуючих.

В ході засідання було вирішено надати доручення керівництву КП «Комбінат комунальних послуг», спільно з представником Світловодського відділення ВП ГУНП, виконати об’їзд міста з метою визначення першочергових місць, де необхідно поновити розмітку дорожнього покриття та дорожні знаки, в першу чергу біля всіх міських шкіл, по вул. Б. Хмельницького та вул. В. Бойка.

Також Олена Балюк наголосила на тому, що керівники підприємств мають особисто здійснювати контроль за роботою автобусів на міських автобусних маршрутах 23 та 24 серпня, особливо у вечірній час, коли місцяни будуть повертатися додому зі святкових заходів.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF