Знам’янський район
Влада / Суспільство

У Знам'янському районі - найвища урожайність з ранніх зернових

У Знам'янському районі - найвища урожайність з ранніх зернових
Про це під час апаратної наради повідомив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Коренюк.
Підбиваючи підсумки збирання ранніх зернових та зернобобових культур у поточному році, директор профільного департаменту повідомив, що господарства області вже забезпечили валове виробництво зерна в обсязі 1649 тис. тонн. – Це на 78,6 тис. тонн більше, ніж було зібрано за аналогічний період минулого року, – відзначив Сергій Коренюк.

За словами посадовця, цього року середня урожайність ранніх зернових по області склала 37,9 центнерів з гектара, що на 3,9 центнерів більше ніж у минулому році. При цьому, валовий збір озимої пшениці склав 1 млн. 121 тис. тонн, при урожайності 41,4 центнера з гектара, що на 3,7 центнера більше ніж у 2015 році.

– Якщо брати середню урожайність ранніх зернових та зернобобових культур по зоні Степу, то Кіровоградщина посідає серед інших областей перше місце, – відзначив Сергій Коренюк.

Найвищу урожайність по ранніх зернових і зернобобових культурах отримали у Знам'янському районі (по 45,6 центнерів з гектара), у Благовіщенському (по 43,5 центнера), та в Олександрівському районі (42,8 центнера).

– Високого результату нашим аграріям вдалося досягти, насамперед, завдяки підвищенню ефективності вирощування сільськогосподарських культур та впровадженню нових і перспективних сортів. Саме тому агроформування області в поточному році отримали урожайність ранніх зернових та зернобобових культур більше на 11,7 центнерів з гектара, або майже на 45%, ніж в середньому за останні 10 років, – підкреслив Сергій Коренюк.

"ВК" у PDF