Знам’янський район
Влада

Районний бюджет виконаний на 138,6%

Районний бюджет виконаний на 138,6%
Така інформація пролунала на розширеному засіданні колегії у Знам'янській районній державній адміністрації.
Про стан надходження платежів до бюджетів усіх рівнів та використання бюджетних коштів за січень-червень 2016 року проінформувала начальник фінансового управління райдержадміністрації Г.Бискуб, яка доповіла, що у січні-червні 2016 року надходження податків і зборів до загального і спеціального фондів бюджетів усіх рівнів склали 50161,0 тис. грн. або 141,7% до плану січня-червня 2016 року та 167,1% до відповідного періоду 2015 року.

Районний бюджет виконаний на 138,6%, фактичне надходження складає 10762,1 тис. грн., сільські бюджети виконані на 178,2% (фактичне надходження — 17227,8 тис. грн.).

Найкращі показники виконання власних доходів загального фонду до річного плану 2016 року мають у відсотках сільські ради: Суботцівська – 102,6, Цибулівська – 75,4, Богданівська – 70,2, Дмитрівська – 68,3, Казарнянська – 65,7, Петрівська – 57,3.

Переважна частина коштів загального фонду районного та сільських бюджетів спрямована на утримання установ, закладів та проведення заходів у галузях соціально-культурної сфери та соціального захисту населення (із врахуванням субвенцій з держбюджету соціальної спрямованості) у сумі 109990,8 тис. грн. (94,0% від загального обсягу бюджетних видатків).

Районний бюджет виконаний на 138,6%

Заслухавши доповідь, голова районної державної адміністрації О.Лукашов звернув увагу присутніх на використання додаткових джерел наповнення місцевих бюджетів, зокрема, проведення аналізу використання земельних ділянок суб’єктами господарювання, вжиттю заходів з легалізації заробітної плати.

Про стан роботи із зверненнями громадян, що надійшли до районної державної адміністрації у І півріччі 2016 року, проінформувала членів колегії головний спеціаліст загального відділу апарату райдержадміністрації І.Габбасова.

До районної державної адміністрації протягом першого півріччя 2016 року надійшло 471 звернень, у тому числі: письмових – 44, на особистому прийомі побувало 29 громадян. Усім їм надані усні та письмові відповіді з приводу порушених питань.

У зверненнях було порушено 481 питання, з них 212 – вирішено позитивно, 17 – відмовлено у задоволенні, 183 – дано роз’яснення, 1 – звернення, що повернуто авторові відповідно до статей 5 і 7 Закону України «Про звернення громадян», 1 – звернення, що пересилається за належністю відповідно до статті 7 Закону України «Про звернення громадян», 57 – перебувають на розгляді.

Підводячи підсумки розгляду даного питання, Олександр Сергійович особливо наголосив керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств і відомств України в районі, сільським головам на вжиття заходів щодо особистого спілкування із заявниками під час розгляду їх звернень, які надходять до районної державної адміністрації та органів виконавчої влади вищого рівня; дотримання, відповідно до чинного законодавства, строків розгляду звернень громадян та скорочення їх термінів; висвітлення на сторінках засобів масової інформації району актуальних питань, які порушують громадяни у своїх зверненнях до органів виконавчої влади різного рівня.
Керівник апарату райдержадміністрації О.Слюсаренко доповіла про стан виконавської дисципліни та організацію виконання завдань, визначених актами і дорученнями Президента України, Кабінету Міністрів України, розпорядженнями і дорученнями голови облдержадміністрації та голови райдержадміністрації у І півріччі 2016 рок.
у
Протягом січня-червня 2016 року сектором контролю поставлено на облік 915 документів, із них: укази, розпорядження та доручення Президента України – 40, постанови, розпорядження та доручення Кабінету Міністрів України – 101, розпорядження голови обласної державної адміністрації – 71, доручення голови обласної державної адміністрації – 60, запити та звернення народних депутатів України та звернення комітетів Верховної Ради України – 22, інші документи, що надійшли від структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та відомств України в області – 470, розпорядження голови районної державної адміністрації – 25, інші документи, які надійшли безпосередньо до райдержадміністрації – 67 та документи, які створені у районній державній адміністрації – 59.

На виконання контрольних документів за січень-червень 2016 року підготовлено 957 інформацій.

На завершення розгляду даного питання порядку денного засідання колегії райдержадміністрації, Олександр Сергійович наголосив присутнім на необхідність постійного та ретельного опрацювання інформацій про виконання розпоряджень і доручень голови облдержадміністрації та райдержадміністрації, вносити узгоджені пропозиції керівництву райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень стосовно практичного вирішення проблемних питань.

"ВК" у PDF