Знам’янський район
Влада

Першочергові завдання – протипожежний захист сільськогосподарських угідь та протидія лісовим пожежам

Першочергові завдання – протипожежний захист сільськогосподарських угідь та протидія лісовим пожежам
2 серпня 2016 року відбулося позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів голова районної державної адміністрації О.Лукашов.
Останнім часом, з настанням сухої спекотної погоди, на території області різко погіршився стан з пожежами, особливо в лісових насадженнях та на полях, причиною яких стало спалювання опалого листя, сухої трави, пожнивних залишків тощо – саме ці питання були внесені на порядок дений засідання комісії.

Т.в.о. начальника міськрайонного відділу УДСНС України у Кіровоградській області, підполковник служби цивільного захисту В.Бобоша доповів що 31 липня 2016 року в полі на території Дмитрівської сільської ради виникло загорання післяжнивних залишків. Також, 02 серпня 2016 року виникла пожежа післяжнивних залишків в полі на території Мошоринської сільської ради вздовж автодороги Кіровоград-Олександрія. Причиною обох пожеж стало необережне поводження з вогнем невідомих осіб.

Першочергові завдання – протипожежний захист сільськогосподарських угідь та протидія лісовим пожежам

В обговоренні даного питання взяли участь представники сільськогосподарських підприємств – власників вказаних угідь, керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств і відомств України у районі.

Заслухавши відповідальних осіб, члени комісії вирішили доручити Знам’янському відділу поліції за участі експертів Знам’янського МРВ ДСНС з’ясувати причини виникнення пожеж на території Дмитрівської та Мошоринської сільських рад, а також, зобов’язати виконкоми сільських рад провести необхідну роботу щодо попередження зазначених випадків на підконтрольних територіях.

За підсумками засідання комісії голова районної державної адміністрації О.Лукашов наголосив, що протипожежний захист сільськогосподарських угідь та протидія лісовим пожежам у весняно-літній період є першочерговими завданнями як для співробітників національної поліції, міськрайвіділу МРВ ДСНС, місцевих органів влади, так і для жителів району. Адже вогонь від трави чи сміття, за відсутності належного контролю, з легкістю може перекинутись на поруч розташовані будівлі чи споруди. Крім того, зазначив Олександр Сергійович, це завдає шкоди довкіллю, здоров’ю та навіть життю людей.

"ВК" у PDF