Олександрівський район
Влада

Ситуацію на ринку праці обговорили в Олександрівській райдержадміністрації

Ситуацію на ринку праці обговорили в Олександрівській райдержадміністрації
1 серпня перший заступник голови районної державної адміністрації Анатолій Каражбей провів оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів районної державної адміністрації, територіальних органів міністерств та відомств. Участь у нараді взяв голова районної ради Григорій Гончаренко.
Про підсумки роботи районної служби зайнятості за І півріччя 2016 року та основні завдання щодо підвищення ефективності надання соціальних послуг клієнтам служби зайнятості на нараді доповів директор районного центру зайнятості Олександр Волошин.

За його словами, у січні-липні 2016 року в Олександрівському районному центрі зайнятості на обліку з перехідними минулого року перебували 1368 безробітних громадян.

Рівень охоплення безробітних громадян соціальними послугами за січень-липень 2016 р. становить 79 %.

Чисельність безробітних громадян, працевлаштованих за направленням служби зайнятості за січень – липень 2016 року становить 449 осіб.

Із загальної кількості працевлаштованих – 294 особи, що мешкають у сільській місцевості. З початку року працевлаштовано 102 особи, які відносяться до соціально-незахищених категорій населення та не здатні на рівних конкурувати на ринку праці. Рівень працевлаштування безробітних громадян становить 33,4 %.

Протягом січня-липня 2016 року проходили професійне навчання 203 особи.

Рівень охоплення професійним навчанням становить 15 %.

Протягом січня-липня в тимчасових та громадських роботах брали участь 428 безробітні осіб.

Статус безробітного мають 511 осіб, з яких 342 особи отримують допомогу по безробіттю.

Працевлаштовано в січні-липні 3 особи на нові робочі місця з числа безробітних громадян в пріоритетних видах економічної діяльності та 2 особи які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці із здійсненням компенсації роботодавцю у розмірі єдиного внеску.

Станом на 1 серпня поточного року кількість актуальних вакансій становить – 22 одиниць.

Олександрівський селищний голова Олександр Безпечний поінформував про виконання будівельних робіт згідно проекту “Реконструкції системи каналізації смт Олександрівка Олександрівського району Кіровоградської області”. Як повідомив селищний голова, на даний час роботи завершено на 90% відсотків, і протягом двох тижнів будуть повністю завершені.

"ВК" у PDF