Новгородківський район
Влада

У Новгородці відбулося засідання з легалізації виплати заробітної плати

У Новгородці відбулося засідання з  легалізації виплати заробітної плати
20 липня заступник голови райдержадміністрації Тетяна Акусок провела засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення по питанню нарахування окремим працівникам заробітної плати на рівні або менше встановленого законодавством мінімального розміру, в умовах відпрацьованого повного місяця.
Проаналізувавши інформацію, надану Долинським об”єднаним управлінням Пенсійного фонду України Кіровоградської області на виконання Плану заходів щодо координації спільних дій по виявленню фактів використання праці неоформлених працівників, з'ясовано, що у травні 2016 року на 54 підприємствах середньооблікова чисельність штатних працівників у звітному періоді становила 1018 осіб, із яких 161 працівнику заробітну плату нарахували на рівні або менше встановленого законодавством мінімального розміру в умовах відпрацьованого повного місяця. На 11 підприємствах району із 440 працюючих 14 особам нарахована заробітна плата менше мінімального розміру, встановленого законодавством.

Відповідно до ст. 3 Закону України „Про оплату праці” від 24.03.1995 року № 108/95-ВР, за виконану працівником місячну (погодинну) норму праці підприємство зобов”язане нарахувати йому зарплату не нижче мінімальної.

На комісію запрошені керівники сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств, КП „Новгородківське госпрозрахункове підприємство „Комунальник”, приватні підприємці Горобець Ігор Юрійович, Галушка Олександр Миколайович, Кравцов Сергій Володимирович, редактор КП „ВІЦ Новгородківські вісті”.

Значна частина фермерських господарств допускає нарахування заробітної плати у мінімальному розмірі працівникам, як за просту, некваліфіковану працю, без урахування підвищених розмірів, встановлених Генеральною угодою та колективними договорами. Під час спілкування на засіданні робочої групи кожному керівнику було роз’яснено вимоги чинного законодавства про оплату праці. В свою чергу керівники запевнили, що з липня 2016 року будуть дотримуватися нормативних документів по оплаті праці.

"ВК" у PDF