---
Влада

Опалювальний сезон на Кіровоградщині розпочнеться вчасно

Опалювальний сезон на Кіровоградщині розпочнеться вчасно
На цьому перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко наголосив під час селекторної наради Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України щодо підготовки до осінньо-зимового періоду 2016-2017 років.
Під час наради також було заслухано інформацію з регіонів щодо стану розрахунків за спожитий газ та електроенергію підприємствами тепло- і водопостачання та водовідведення

Стосовно розрахунків за спожитий газ підприємствами тепло- і водопостачання та водовідведення, то, за словами першого заступника голови облдержадміністрації, на сьогодні ними сплачено 184,47 млн. грн., або 96,4%. З цієї суми в рахунок оплати за 2016 рік зараховано 126,97 млн. грн. Таким чином, рівень розрахунків складає 66,3%.

Найгірша ситуація з розрахунками за спожитий газ склалася у Кропивницькому на підприємствах "Кіровоградтепло" та "Теплоенергетик", що розрахувалися за об’єм газу менший, ніж спожили.

Одночасно, теплопостачальні підприємства Олександрії розрахувалася за спожитий газ на 114%. Підприємство "Світловодськпобут" - на 105,5%.

При цьому, незадовільною залишається ситуація на підприємстві "Кіровоградтепло", що, розрахувалося лише на 88,4%, та на КП "Теплоенергетик" – 82,2%.

За словами Сергія Коваленка, заборгованість на цих двох підприємствах створила серйозні проблеми для обласного центру. Із загальної заборгованості за спожитий газ по області – у сумі в 64,8 млн. грн., на долю Кропивницького припадає 51,5 млн. грн. Решта заборгованості припадає на Олександрію – 7,2 млн. грн. та на Світловодськ – 3 млн. грн.

Сергій Коваленко також звернувся до органів місцевого самоврядування щодо необхідності якомога скоріше погасити заборгованість за послуги теплопостачання бюджетних установ і організацій, що складає 25,8 млн. грн.

Наразі, Сергій Коваленко запевнив, що будуть вжиті усі заходи, аби опалювальний сезон на Кіровоградщині розпочався вчасно.

"ВК" у PDF