---
Влада

В облдержадміністрації обговорили проблеми будівельної галузі

В облдержадміністрації відбулася нарада з питань будівництва та містобудівної діяльності на території області за підсумками І півріччя 2016 року під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олександра Мільто.
Учасники засідання відзначили, що цього року обсяги будівельних робіт в області, порівняно з відповідним минулорічним періодом, збільшилися на 3,1 %, проте за цим показником область займає лише 17 місце в Україні.

У січні-березні 2016 року в експлуатацію введено 9,5 тисячі квадратних метрів житла, що на 16,4% менше ніж у січні-березні 2015 року. На зниження обсягів введення в експлуатацію житла вплинули відсутність фінансування на державному та місцевих рівнях програм житлового будівництва, припинення будівництва об’єктів незавершеного багатоквартирного житлового будівництва з високим ступенем будівельної готовності та неврегульованість питання прийняття в експлуатацію самочинно збудованого індивідуального житла.

Крім того, на сьогоднішній день у зв'язку зі змінами, внесеними до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" (зокрема, виключено частину одинадцяту статті 39), на законодавчому рівні не врегульовано питання стосовно збору даних державної статистичної звітності щодо прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, забудовниками яких є фізичні особи та фізичні особи-підприємці. А це унеможливлює ведення зазначеної звітності та не відображає фактичний стан освоєних інвестицій у житлові будівлі.

У результаті обговорення учасники наради зробили висновок, що сьогодні основним завданням органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування є налагодження співпраці з суб’єктами будівництва, а це дасть змогу покращити стан справ у будівельній галузі області та сприятиме збільшенню обсягів будівництва, у тому числі житлового, шляхом залучення інвестицій в економіку області.

"ВК" у PDF