---
Влада

Сергій Кузьменко: Зарплата на Кіровоградщині не може бути нижчою від середньої в державі

Сергій Кузьменко: Зарплата на Кіровоградщині не може бути нижчою від середньої в державі
Минулого тижня в облдержадміністрації відбулося засідання Ради регіонального розвитку за участі керівників територій, під час якого було розглянуто результати оцінки соціально-економічного розвитку районів та міст області в першому кварталі цього року. Підсумки засідання голова облдержадміністрації коротко окреслив на щотижневій апаратній нараді.
– За результатами першого кварталу і в сільському господарстві, і в промисловості ми маємо пристойні показники на Кіровоградщині, – зазначив очільник області. – Тепер – робота за менеджментом, який працює і в держадміністраціях, і в органах місцевого самоврядування, і в Державній фіскальній службі, оскільки результатом цього зростання має бути покращення життя людей.

Зокрема, Сергій Кузьменко наголосив, що покращення можна досягти шляхом підвищення рівня заробітних плат та внаслідок зростання доходів бюджетів. І якщо показник наповнення бюджетів на Кіровоградщині досить непоганий, то в питанні підвищення зарплат, за словами голови облдержадміністрації, потрібно ще багато працювати.

– Середній розмір зарплати в державі цього року прогнозовано досягне п’яти тисяч гривень. Шановні підприємці, представники фіскальної служби, державні службовці, на Кіровоградщині середня зарплата не може відрізнятися від середньої в Україні – жодних причин для цього немає, –наголосив Сергій Кузьменко.

Очільник області також зауважив, що цього року підвищено зарплату держслужбовцям, зростає рівень оплати праці у промисловості і у сільському господарстві також є всі підстави для її підвищення – хороший урожай та стабільні ціни на сільгосппродукцію.

– Єдине, що нам залишилося, бути відповідальними до своєї держави і до своїх людей і заплатити їм гідну заробітну плату. А фіскальна служба повинна попрацювати, щоб це було зроблено офіційно і сплачено всі податки, – підсумував Сергій Кузьменко.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF