Онуфріївський район
Влада

День поля на Онуфріївщині

День поля на Онуфріївщині
Народна мудрість говорить: Сонечко все вище, а жнива все ближче. Та про це не треба нагадувати керівникам нашого району та сільськогосподарським товаровиробникам. Вони вже давно розпочали підготовку до цієї відповідальної пори.
17 червня 2016 року відбувся семінар на якому розглядалося питання щодо організації збирання урожаю 2016 року. В цьому році його провели під час об’їзду полів сільськогосподарських підприємств. В семінарі взяли участь голова районної державної адміністрації Самородченко С.М., перший заступник голови райдержадміністрації Дуднік І.В., начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Зозуля О.В., сільські голови та керівники сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств. Протягом дня учасники семінару мали можливість оглянути основні посівні площі господарств та стан розвитку сільськогосподарських культур, їх сортовий і репродукційний стан, біологічну урожайність та запроваджену у кожному господарстві культуру землеробства.

День поля на Онуфріївщині

День поля на Онуфріївщині

Керівники та спеціалісти господарств зробили змістовний і насичений цікавою, необхідною інформацією рейд-огляд полів району. На полях господарств району застосовуються сучасні технології вирощування (внесення мікроелементів, захист рослин від бур'янів, хвороб та шкідників). Кожен з доповідачів поділився з колегами своїми думками і враженнями щодо інновацій в сільськогосподарських технологіях.

День поля на Онуфріївщині

Об’їзд став уроком і екзаменом для господарів ланів. І, як зазначив голова районної державної адміністрації Самородченко С.М., витримали вони його з честю, протиставили несприятливим погодним умовам свою відповідальність, наполегливість, мудрість і навіть мужність. Тож завдяки їхнім старанням на наших нивах зріє добротний урожай.

Завершився об’їзд полів на базі філії ТОВ «Верес», де учасники семінару ознайомилися з сучасною технікою для збору врожаю сільськогосподарських культур.

"ВК" у PDF