---
Влада

В області розпочалася підготовка до нового опалювального сезону

В області розпочалася підготовка до нового опалювального сезону
Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко провів он-лайн нараду з головами райдержадміністрацій, міськими головами та очільниками об’єднаних територіальних громад з питань підготовки до нового опалювального сезону та здійснення права власності у багатоквартирних будинках.
У нараді також взяли участь директор профільного департаменту облдержадміністрації, керівники підприємств сфери житлово-комунального господарства та енергопостачальних компаній Кіровоградщини.

За словами Сергія Коваленка, роботи з підготовки до опалювального сезону 2016-2017 років в області розпочато. На сьогодні рівень виконання запланових заходів, відповідно до показників, визначених профільним міністерством, має становити 30%.

Більш детально про заходи з підготовки до нового опалювального сезону, що проводяться в області, поінформувала директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ольга Довжук. Зокрема, вона повідомила, що у сфері теплопостачання до роботи в осінньо-зимовий період вже підготовлено 120 котелень (30,2%), а також 21 із 66 теплових пунктів та 129 кілометрів теплових мереж, повністю замінено 1 кілометр мереж із 3,12 запланованих, є на складах певні залишки вугілля та альтернативного палива.

Проводяться роботи і у сфері водопостачання та водовідведення (заміна мереж, підготовка насосних станцій, очисних споруд, водозаборів). Директор департаменту також зазначила, що триває комплексна підготовка житлових будинків, вже підготовлено 1182 будинки (30,3%), проведено ремонт 139 покрівель (32%), демонтовано 126 опалювальних систем. Здійснюються заходи з підготовки до осінньо-зимового періоду дорожнього господарства (готується спеціалізована прибиральна техніка, є залишки посипкового матеріалу).

За словами Ольги Довжук, протягом минулого опалювального сезону в області підприємствами теплокомунальної енергетики спожито 50,8 мільйонів кубічних метрів природного газу на суму 191,4 мільйона гривень, сплачено – 174,7 мільйона гривень. Посадовець звернула увагу керівників Знам'янського, Маловисківського та Бобринецького районів, на території яких є підприємства з найнижчим рівнем проплат, на необхідність погашення боргу.

Після розгляду питання, Сергій Коваленко попросив голів Новгородківського, Новоархангельського, Новимиргородського, Новоукраїнського, Олександрійського та Світловодського районів, де за їхньою ж інформацією показники підготовки житлово-комунального господарства до опалювального сезону є найнижчими, детально проаналізувати ситуацію і активізувати роботу.

Стосовно набуття чинності з 1 липня цього року Закону України "Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку", перший заступник голови облдержадміністрації звернув увагу керівників територій, що введення його в дію відтерміновано не буде. Сергій Коваленко також наголосив на ключових моментах, які потрібно врахувати органам місцевого самоврядування при проведенні конкурсів на утримувачів багатоквартирних будинків, мешканці яких не створять ОСББ або не визначаться з іншим управителем.

"ВК" у PDF