---
Влада / Суспільство

В обласному центрі привітали зі святом медиків Кіровоградщини

В обласному центрі привітали зі святом медиків Кіровоградщини
Вшанування однієї з найчисельніших професійних спільнот Кіровоградщини (а в закладах охорони здоров’я області, як повідомив директор профільного департаменту облдержадміністрації Олег Рибальченко, працюють майже 20 тисяч наших земляків) відбулося у залі обласного музично-драматичного театру імені М.Л.Кропивницького.
Привітати зі святом людей особливої професії, які за покликом душі присвятили своє життя нелегкій, але дуже відповідальній справі, "рятуючи від хвороб та гоячи рани – тілесні і душевні", прийшли керівники області та міста Кіровограда, професійної спілки медиків, інші гості.

– Переконаний, що на вашу адресу постійно звучать, і будуть звучати й надалі слова вдячності, – зазначив голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко. – Не лише у день вашого професійного свята, а щодня, тому що ви робите велику справу. Ви рятуєте людське життя і здоров’я, робите щасливими не тільки тих, кому надаєте допомогу, а й їхніх рідних, близьких. І коли люди посміхаються вам, щиро дякують – це не тільки вияв глибокої поваги, це і висока оцінка вашої неймовірно важливої функції у суспільстві.

У цьому обласна влада та медики, за словами голови облдержадміністрації, є партнерами, адже держава також ставить собі за мету – збереження здоров’я своїх громадян, бо людина, її життя – це найвища цінність суспільства. Тож керівник області подякував всім, хто сумлінно трудиться, допомагаючи хворим і у великому місті, і в сільській амбулаторії.

Останнім часом, за його словами, чимало зроблено (і ця робота триватиме й надалі), аби заклади охорони здоров’я Кіровоградщини, зокрема обласні (доросла та дитяча лікарні, обласний кардіодиспансер, госпіталь для ветеранів та учасників АТО) піднялися на значно вищий рівень – і в матеріально-технічному плані, і щодо оснащеності новітнім медичним устаткуванням, і за фаховістю надання пацієнтам лікарської, у тому числі спеціалізованої, допомоги. Сьогодні опіковий центр, поліклінічне відділення обласної лікарні відповідають найсучаснішим вимогам і облаштовані не згірше від столичних чи, навіть, закордонних клінік. В опіковому центрі, зокрема, наші фахівці, завдяки новому обладнанню та технологіям, можуть лікувати пацієнтів за світовими стандартами.

У кардіоцентрі стали реальністю операції на відкритому серці. Тож відтепер мешканцям області, які потребують лікування, не треба їхати за тридев’ять земель, бо допомогу вони можуть отримати вдома, на Кіровоградщині. Сергій Кузьменко подякував всім, хто долучився до реалізації цього проекту і зробив можливим те, "про що ми раніше тільки мріяли".

Він також прогнозує, що одним з кращих медичних закладів, не лише області, а й України, після завершення всього обсягу робіт стане обласна дитяча лікарня, тому що "з великою любов’ю і великим бажанням зробити це успішним проектом на Кіровоградщині ми взялися за дану роботу, і ми її продовжуємо". Голова облдержадміністрації висловив сподівання, що фахівці, які працюють нині в обласній дитячій лікарні і працюватимуть завтра, маючи комфортні умови для роботи, нове оснащення, демонструватимуть справжні дива, повертаючи здоров’я і рятуючи життя своїм маленьким пацієнтам.

З нагоди професійного свята керівник області побажав охоронцям нашого здоров’я всіляких гараздів, а також і самим бути здоровими, аби з натхненням та гарним настроєм лікувати всіх, хто потребуватиме їхньої допомоги.

Керівник департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко, привітавши колег з прийдешнім святом (День медичного працівника відзначатиметься у неділю) і побажавши, щоб все було добре – і вдома, й на роботі, разом з тим подякував обласній державній адміністрації та обласній раді за особливу увагу до медичної галузі області, тому що другий рік поспіль галузь визначається пріоритетною за обсягом фінансової підтримки та поліпшення матеріально-технічної бази. Він також подякував головам райдержадміністрацій та районних рад, керівникам об’єднаних територіальних громад, селищним та сільським головам за підтримку медичних закладів на їхніх територіях.

– Нам дійсно потрібна допомога, – зазначив директор департаменту, – але наші фахівці і самі багато чого варті. Своєю щоденною нелегкою працею ви це підтверджуєте.

Добрим словом Олег Рибальченко згадав ветеранів-наставників (частина з них були присутні у залі) та медиків Кіровоградщини, котрі рятують нині українських воїнів у зоні АТО, подякував колегам, які в цей святковий момент знаходяться на робочому місці, надаючи допомогу хворим.

Під час урочистого зібрання було також озвучено вітання народного депутата від Кіровограда, члена парламентського комітету з питань охорони здоров’я Костянтина Яриніча, який запевнив колег, що робить все від нього залежне, аби зміни в галузі охорони здоров’я, яких в країні давно зачекалися, врешті розпочалися. Уже прийнято в першому читанні законопроекти "Про автономізацію закладів охорони здоров’я" та "Про трансплантацію органів людини", подальшого розгляду чекають інші законодавчі акти, до розробки яких долучився наш земляк.

"Щиро вірю, що спільними зусиллями нам вдасться реалізувати все задумане, адже своє життя ми присвятили служінню ідеалам добра та людяності. Бажаю вам, шановні колеги, невичерпної вдячності і глибокої поваги від пацієнтів за вашу невтомну працю та врятовані життя", – йдеться у вітальному зверненні Костянтина Яриніча.

Привітав медиків Кіровоградщини і ректор Донецького національного медичного університету (два факультети цього вишу оселяться в Кіровограді), доктор медичних наук Юрій Думанський. Він подякував за таку ініціативу керівництву обласної влади і висловив переконання, що все заплановане обов’язково здійсниться. Що в нашому місті здобуватимуть вищу професійну освіту майбутні медичні фахівці – нові молоді лікарі, яких так потребують заклади охорони здоров’я області.

З нагоди професійного свята великій частині медичних працівників області було вручено Почесні грамоти, Грамоти та Подяки Міністерства охорони здоров’я України, обласної державної адміністрації, обласної ради, Кіровоградської міської ради, департаменту охорони здоров’я ОДА, обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я.
В обласному центрі привітали зі святом медиків Кіровоградщини
В обласному центрі привітали зі святом медиків Кіровоградщини
В обласному центрі привітали зі святом медиків Кіровоградщини

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF