Знам’янський район
Влада / Суспільство

Підвищення рівня заробітної плати – соціальна рівновага у суспільстві

Підвищення рівня заробітної плати – соціальна рівновага у суспільстві
Голова районної державної адміністрації О.Лукашов провів нараду з керівниками сільськогосподарських підприємств району всіх форм власності з вирішення проблемних питань галузі агропромислового комплексу району. У роботі наради взяв участь голова районної ради С.Макаренко.
Відкриваючи нараду, голова районної державної адміністрації О.Лукашов зазначив, що сільське господарство – провідна галузь економіки району, питома вага якої в загальному обсязі валової продукції є найбільшою і становить близько 80%. З року в рік сільськогосподарські підприємства району утримують лідируючі позиції в області з вирощування основних сільськогосподарських культур.

Підвищення рівня заробітної плати – соціальна рівновага у суспільстві

Начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Н.Чорна доповіла про виконання основних економічних показників агропромислової галузі у порівнянні з обласними показниками.

У рейтингу серед районів Кіровоградської області Знам’янський район зайняв 1 місце по виробництву валової продукції сільського господарства. Рівень рентабельності сільського господарства району за 2015 рік склав 113,6%, це – друге місце у рейтингу серед районів області.

Разом з тим, розмір середньомісячної заробітної плати в галузі сільського господарства району за 2015 рік склав 2450,9 грн., при середньо обласному показнику – 3122,0 грн.; за січень-березень 2016 року – 2783,9 грн. (16 місце у районному рейтингу) при середньо обласному показнику 3207,0 грн.

– Від рівня заробітної плати залежить розмір сплати податку з доходів фізичних осіб, який в свою чергу формує основний фонд фінансових ресурсів району – бюджет, – підкреслив голова районної державної адміністрації О.Лукашов. – Зазначений податок має важливу соціальну функцію, яка полягає у підтримані соціальної рівноваги у суспільстві шляхом зміни співвідношення між доходами різних соціальних груп для зменшення нерівностей між ними.

В обговоренні актуальних питань порядку денного наради взяли участь голова районної ради С. Макаренко, генеральний директор ТОВ «АГРОДАР-УКРАЇНА» А.Пацеля, голова асоціації фермерів та приватних землевласників району, голова ФГ «Магнат» А.Русаков, голова ФГ «Ніка» О.Павленко, голова ФГ «Росток» В.Єльник та голова ФГ «Геркулес» Ю.Ларіков, які порушили проблемні питання у галузі сільського господарства.

Підвищення рівня заробітної плати – соціальна рівновага у суспільстві

Підводячи підсумки наради, голова районної державної адміністрації О.Лукашов наголосив на тому, що відповідно до доручення голови Кіровоградської обласної державної адміністрації С.Кузьменка та з метою підвищення соціального захисту працівників галузі сільського господарства, збільшення дохідної частини місцевих бюджетів керівникам сільськогосподарських підприємств району рекомендовано підвищити середній рівень заробітної плати на підприємствах.

"ВК" у PDF