Новгородківський район
Влада / Суспільство

Верблюзький мовний табір – кращий

Верблюзький мовний табір – кращий
З метою популяризації вивчення іноземних мов та удосконалення мовленнєвої компетенції учнів у багатьох навчальних закладах країни було організовано літні мовні табори. Верблюзький навчально-виховний комплекс теж не залишився осторонь такого навчального експерименту.
На базі школи було створено мовний табір відпочинку з денним перебуванням дітей «BARVINOK.ua», у якому діти мали змогу поглиблювати знання англійської мови, поєднуючи навчання із захоплюючим відпочинком. Табір організовано за результатами інтернет-конкурсу проекту "GoCamps", оголошеного Міністерством освіти і науки України та Міжнародною громадською організації "GoGlobal”, переможцем якого серед сільських шкіл Кіровоградщини цього року став Верблюзький НВК.

Учасниками мовного табору стали 124 учні різних вікових категорій, які щоденно мали можливість спілкування англійською мовою. Допомагала їм у цьому педагог та волонтер Ольга Рибачук, яка є студенткою факультету іноземних мов Вінницького педагогічного університету, а на даний час за результатами конкурсу працює з дітьми в англомовному таборі.

Кожен день у таборі проходить весело і цікаво. Учні змогли здобути необхідні мовні навички, спілкуючись іноземною мовою у невимушеній обстановці і поглибити знання з культури англійськомовних країн.

Підсумком роботи табору став виховний захід «Мир і дружба», проведений 14 червня у формі гри-тренінга. Цього ж дня, поцікавитись враженнями дітей від такого цікавого, як на мій погляд, навчального експерименту завітали високоповажні гості: голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко та голова райдержадміністрації Андрій Кочерга. Звертаючись до школярів очільник облдержадміністрації закликав вивчати іноземну мову та побажав веселих літніх канікул. Звісно ж С.А.Кузьменко завітав до Верблюзького НВК не з порожніми руками – вручив школярам спортивне спорядження. Вихованці англомовного табору у свою чергу подарували йому виготовлений під час колективного виховного заходу символічний «Вінок дружби».

Верблюзький мовний табір – кращий

Загалом голова облдержадміністрації залишився задоволений, так як підсумував свій візит такими словами: - «У Новгородківському районі робота з літнього оздоровлення дітей налагоджена, пришкільні табори працюють, харчують школярів досить смачно».

Такі літні мовні табори необхідні для кожної школи та для кожного учня, адже це можливість отримати досвід спілкування іноземною мовою, розширити кругозір та мотивувати себе до вивчення іноземної мови в подальшому.

"ВК" у PDF