Новгородківський район
Влада / Суспільство

Кіровоградська облрада виділила 200 тис. грн за програмою "теплих" кредитів

Кіровоградська облрада виділила 200 тис. грн за програмою "теплих" кредитів
Органи місцевого самоврядування не тільки активно долучаються до ініціатив Уряду у сфері енергоефективності, а й продовжують прийняті минулого року програми підтримки населення до впровадження енергоефективних заходів.
Так, рішенням Кіровоградської обласної ради було продовжено на 2016 рік дію Програми енергоефективності Кіровоградської області. За умовами програми інваліди війни з числа учасників АТО та члени сімей загиблих учасників АТО мають право отримати з обласного бюджету відшкодування 30% суми кредиту, залученого на заходи з енергоефективності.

На реалізацію цієї програми у 2016 році з обласного бюджету виділено 200 тис гривень.

Відповідно до місцевої програми компенсація у розмірі 30% від суми "теплого" кредиту, але не більше 14 тис. грн., надаватиметься на придбання енергоефективних матеріалів та обладнання: радіатори опалення,вузли обліку води та тепла,вікна та балконні двері з енергозберігаючим склом, "негазові" котли, матеріали для проведення робіт з теплоізоляції стін, підвалів, горищ, тощо.

"Держенергоефективності постійно здійснює моніторинг прийняття місцевих програм. Адже для нас головне, щоб у кожній області, районі мешканці отримували додаткову підтримку від місцевої влади під час утеплення за Урядовою програмою енергозбереження", - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та додав, що кожна місцева програма особлива по-своєму і головне, що з кожним тижнем їхня кількість зростає.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF