Олександрівський район
Влада

Виїзний прийом у Цвітному

Виїзний прийом у Цвітному
14 червня у селі Цвітному відбувся виїзний прийом першого заступника голови Олександрівської районної державної адміністрації Анатолія Каражбея та начальника відділу освіти райдержадміністрації Сергія Тимка.
Перед початком зустрічі вони побували в нещодавно відремонтованому дитячому садку, оглянули приміщення та поспілкувались з вихователями.

Під час спілкування з жителями села Анатолій Каражбей проінформував усіх присутніх про особливості проведення процесу децентралізації, переваги реформи та складності її впровадження. Головні переваги – це самостійність та оперативність у прийнятті рішень для об’єднаної громади, можливість отримати кошти для розвитку своєї території з державного фонду регіонального розвитку, збільшення кількості робочих місць. Недоліки – недосконала законодавча база.

Виїзний прийом у Цвітному

Звичайно, що не кожна громада може бути визнаною спроможною. Хоча Цвітне має один із кращих бюджетів серед сіл району, та навіть цього не вистачить для нормального відокремленого існування села. Крім того, ні кількість дітей у місцевому навчальному закладі, ні кількість населення недостатня для того, щоб визнати цю громаду самостійною. У Олександрівському районі немає жодного сільського населеного пункту, який би відповідав критеріям об’єднання. Тому найперспективнішою для нашого району є модель „один район – одна громада”.

Сергій Тимко розповів жителям Цвітного про освітянську реформу. В Олександрівськорму районі планується зробити п’ять навчально-виховних об’єднань – п’ять профільних шкіл, до яких будуть приєднані філії – навколишні школи. Цвітненський НВК відійде до Красносільського НВО.

Створення НВО планують провести шляхом ліквідації всіх навчальних закладів району. Процес ліквідації буде проходити паралельно зі створення навчальних об’єднань, тому всі працівники будь-якого навчального закладу будуть працевлаштовані. Жодної школи не буде закрито, а про пониження ступенів ідеться мова лише для двох навчальних закладів району – Триліського та Ставидлянського НВК.

НВО будуть самостійними юридичними особами, а директор та керівники філій будуть працювати на контрактній основі та звітувати перед депутатами районної ради.

На всі поставлені питання присутні на зустрічі отримали вичерпні відповіді.

"ВК" у PDF