---
Влада

З липня багатоквартирними будинками керуватимуть по-новому

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко під час щотижневої апаратної наради звернув увагу, що набуття чинності Закону України "Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку" відтерміновано не буде. Проте, після 1 липня цього року ЖЕКи продовжуватимуть надавати послуги з утримання будинків, поки не буде підписано нового договору.
Сергій Коваленко поінформував керівників органів місцевого самоврядування, що в ході реформування системи утримання багатоквартирних будинків їм необхідно буде визначити форму управління багатоквартирним будинком, передати технічну документацію на будинок новому утримувачу та списати його з балансу.

Також посадовець надав роз’яснення щодо вартості послуг з утримання будинків:

– Вартість послуг визначається виключно за згодою сторін, не передбачено механізму державного регулювання цін на послуги. Порядок формування тарифів Кабміном не визначається. Тарифи органами місцевого самоврядування не встановлюються.

За словами Сергія Коваленка, до 1 липня цього року потрібно провести збори мешканців будинку, під час яких буде створено ОСББ або визначено компанію, яку буде найнято для обслуговування будинку. А після 1 липня, коли мешканцями певних будинків не буде вжито ніяких дій, органи місцевого самоврядування будуть зобов’язані оголосити конкурс на управління такими будинками.

Перший заступник голови облдержадміністрації зауважив, що у випадку створення ОСББ коштів на утримання будинку залишатиметься втричі більше, оскільки нині дві третини грошей мешканців використовуються на утримання ЖЕКів та сплату податків.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF