---
Влада / Суспільство

В області готуються до "АГРОЕКСПО-2016"

В області готуються до "АГРОЕКСПО-2016"
10 червня голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко провів перше засідання організаційного комітету з підготовки агропромислової виставки "АГРОЕКСПО-2016", яка вже традиційно щоосені відбувається на Кіровоградщині, а цього року отримала статус міжнародної
– "АГРОЕКСПО" – це хороший майданчик, де ми вже вчетверте матимемо можливість презентувати Кіровоградщину, її економічний, інвестиційний і культурний потенціал, – наголосив очільник області на початку засідання.

Сергій Кузьменко також зазначив, що цього року буде збережено базові організаційні моменти у проведенні заходу – значні експозиційні площі, велике представництво учасників, традиційний час у кінці вересня – на початку жовтня та головну культурно-розважальну подію виставки – Покровський ярмарок. Серед цьогорічних нововведень – запрошення до участі представників Польщі, Білорусії, Австрії, Кореї, Китаю та інших країн, оскільки виставка набула статусу міжнародної, а також розширення представництва, власне, від Кіровоградщини, тому що відтепер продемонструвати свій інвестиційний потенціал зможуть і новостворені об’єднані територіальні громади.

– Ми готуємо цей захід на найвищому рівні, – наголосив Сергій Кузьменко, звертаючись до учасників засідання.

Павло Штутман – голова організації роботодавців області, голова Наглядових рад ПрАТ "Гідросила груп", ПрАТ "Ельворті груп", який є фундатором проведення "АГРОЕКСПО" на Кіровоградщині, у свою чергу підкреслив, що ця виставка – успішний і перспективний захід і чи не єдиний майданчик, де підприємства сільгоспмашинобудування можуть представити свою продукцію без значних фінансових затрат.

За інформацією організаторів, цього року виставку заплановано провести з 29 вересня до 1 жовтня. Експозиційні площі буде розширено порівняно з минулим роком до 79 тисяч квадратних метрів на відкритих майданчиках та майже 9,5 тисяч квадратних метрів у павільйонах. Із нововведень 2016 року організатори відзначають, що вперше на "АГРОЕКСПО" буде представлено тваринництво – племінну худобу та птицю, яку розмістять у двох відповідно оснащених павільйонах. Зважаючи на це, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Коренюк звернувся до керівників територій і закликав скористатися цією унікальною можливістю для того, щоб продемонструвати потенціал цього напряму і в подальшому розвивати галузь тваринництва на Кіровоградщині.

Підсумовуючи результати засідання оргкомітету, голова облдержадміністрації окреслив ключові завдання, які треба виконати найближчим часом для успішного проведення цьогорічної виставки. Зокрема, він звернув увагу на необхідність популяризації цього заходу серед жителів Кіровоградщини та на підготовку відповідної інфраструктури для прийняття учасників і відвідувачів виставки.

– "АГРОЕКСПО-2016" – це ще одна унікальна можливість зробити Кіровоградщину і заможнішою, і красивішою. Тому разом попрацюємо і переконаний, що будемо мати хороший результат", – підкреслив Сергій Кузьменко.

"ВК" у PDF