Світловодський район
Влада

На сесії Світловодської районної ради

На сесії Світловодської районної ради
3 червня депутати районної ради провели позачергову, дев’яту, сесію районної ради сьомого скликання, на якій розглянули дванадцять питань
Серед них:
- про внесення змін до районної цільової соціальної програми "Шкільний автобус – 2016-2020роки";
- про заснування районної премії «За високі досягнення у праці»;
- про внесення змін до рішення районної ради від 22 грудня 2015 року №22 «Про районний бюджет на 2016 рік»;
- про безоплатну передачу з балансу Павлівської сільської ради на баланс територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Світловодського району службового легкового автомобіля марки Нива «ВАЗ 21213»;
- про надання в оренду приміщення котельні Глинської ЗШ І-ІІІ ступенів;
- про надання в оренду приміщення котельні Іванівської ЗШ І-ІІ ступенів;
- про надання в оренду приміщення котельні В.Скельовської ЗШ І-ІІ ступенів;
- про надання в оренду приміщення котельні Федірківського НВК;
- про внесення змін до районної комплексної програми протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку на 2016-2020 роки;
- про редакцію радіогазети «Наддніпрянська зоря» Світловодської районної ради Кіровоградської області;
- про звернення до Прем’єр-Міністра України, Міністра внутрішніх справ України, Регіонального Сервісного Центру МВС України в Кіровоградській області;
- про занесення до Книги Пошани Світловодського району.

Перед початком сесії голова районної ради Роман Домбровський привітав з днем народження тих депутатів, які відсвяткували його у міжсесійний період, а також разом із головою районної державної адміністрації Сергієм Твердовським відзначити спільною грамотою колектив редакції «Вісті Світловодщини» за наполегливу працю, високий професійний рівень в реалізації державної політики у сфері журналістики та з нагоди професійного свята – Дня журналіста.

По першому питанню виступила завідуюча методичним кабінетом відділу освіти РДА Олена Дьякова, яка запропонувала депутатам внести зміни до районної цільової соціальної програми "Шкільний автобус – 2016-2020роки" в частині фінансування – було запропоновано додати до вже виділених коштів ще 100 тис. грн., аби можна було придбати шкільний автобус у співфінансуванні з обласного бюджету 50/50.

Питання, здавалося б, просте, але депутати його досить прискіпливо обговорювали. Врешті рішення було прийняте – у районі буде ще один шкільний автобус. «Проти» змін до програми проголосував депутат Ігор Кирилов, «утрималися» депутати Юрій Долгов і Анатолій Мірошник.

Більшістю голосів у районі прийнято рішення про заснування районної премії «За високі досягнення у праці» та затвердили Положення про районну премію та склад експертної комісії. «Утрималися» віт такого рішення проголосували Ігор Кирилов, Ігор Шевченко, Юрій Долгов.

Одноголосним рішенням до Книги Пошани Світловодського району було занесено сільгоспвиробника, громадянина України Айкарама Рашидовича Тартикяна.

Депутати також внесли зміни до рішення районної ради від 22 грудня 2015 року №22 «Про районний бюджет на 2016 рік» та до районної комплексної програми протидії злочинності, прийняли позитивне рішення щодо безоплатної передачі з балансу Павлівської сільської ради на баланс територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Світловодського району службового легкового автомобіля марки Нива «ВАЗ 21213».

Особливо активно депутати обговорили питання щодо передачі в оренду приміщень котелень ряду шкіл району. Та все ж, після тривалих дебатів, більшістю голосів було прийняте позитивне рішення. «Проти» такого рішення по деяких школах проголосував депутат Ігор Шевченко і Юрій Долгов.

Більшістю голосів депутати районної ради проголосували за те, аби доручити голові районної ради порушити клопотання перед Національною Радою України з питань телебачення і радіомовлення щодо анулювання ліцензії на мовлення, виданої редакції радіогазети «Наддніпрянська зоря» Світловодської районної ради Кіровоградської області, а також погодили текст клопотання. «Утримався» щодо прийняття рішення по цьому питанню депутат Сергій Скопич.

Останнім рішення депутатів районної ради було про звернення до Прем’єр-Міністра України, Міністра внутрішніх справ України, Регіонального Сервісного Центру МВС України в Кіровоградській області щодо повернення до м. Світловодська відділення МРЕО ДАІ.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF