Знам’янський район
Влада

У Знам′янці готуються до оптимізації мережі професійно-технічних навчальних закладів

У Знам′янці готуються до оптимізації мережі професійно-технічних навчальних закладів
26 травня 2016 року у виконавчому комітету Знам′янської міської ради відбулася нарада першого заступника міського голови В.Загородньої з директорами Державного навчального закладу «Знам′янський професійний ліцей» С.Смоляковим та Професійно-технічного училища № 12 В. Садієром.
Були присутні на нараді і начальник відділу освіти Л.Грекова та заступник начальника фінансового управління виконавчого комітету Знам′янської міської ради О. Лепетко.

На нараді розглядалися питання щодо оптимізації мережі професійно-технічних навчальних закладів міста Знам′янка та можливості створення Багатопрофільного центру професійно-технічної підготовки робітничих кадрів на новий 2016/2017 навчальний рік.

Перший заступник міського голови В.Загородня зазначила, що Державний навчальний заклад «Знам′янський професійний ліцей», Професійно-технічне училище №12 прийняті у комунальну власність громади міста, а також поінформувала про те, що в рамках стратегії розвитку, прийнятих на національному рівні на пернід до 2020 року, в області проводиться реформуванням системи профтехосвіти: буде проведено оновлення переліку професій і позбавлення від дублювання спеціальностей різними навчальними закладами, окремі училища будуть об’єднані в потужні навчальні заклади з урахуванням демографічних, економічних, соціальних особливостей розвитку регіону та потреб мешканців.

В ході обговорення питань порядку денного було прийнято рішення щодо скорочення штатних посад у з професійно-технічних закладах, директорам закладів було запропоновано підготувати пропозиції щодо створення Багатопрофільного центру професійно-технічної підготовки робітничих кадрів відповідно до потреб регіону на ринку праці на 2016/2017 навчальний рік, сучасних потреб професійної освіти і шляхів їх забезпечення.

"ВК" у PDF