Світловодський район
Влада

Валентин Козярчук: «Ми сьогодні прийняли дуже важливі рішення!»

Валентин Козярчук: «Ми сьогодні прийняли дуже важливі рішення!»
2 червня в сесійній залі адмінбудинку пройшло пленарне засідання чотирнадцятої позачергової сесії Світловодської міської ради. На початок зсідання у залі були присутні 28 депутатів, тож міський голова Валентин Козярчук оголосив сесію відкритою.
Спочатку на порядок денний було винесено лише одне питання – про встановлення ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Проте депутат Ярослав Чаричанський звернувся до депутатів з пропозицією, додати до розгляду ще один проект рішення – про створення у місті комунального підприємства «Світловодськтепло». Доцільність створення ще одного підприємства-надавача послуг з опалення, як пояснив Валентин Козярчук, полягає в тому, що поділивши навантаження і об’єми між двома теплогенеруючими підприємствами (КП «Світловодськтепло» та КП «Світловодськтеплоенерго»), зникає необхідність отримання ліценції для здійснення відповідної діяльності підприємства ¬– процес досить складний і тривалий.

Депутати погодились, порядок денний затвердили і перейшли до розгляду питань.

Валентин Козярчук: «Ми сьогодні прийняли дуже важливі рішення!»

Ставки податку на нерухоме майно обговорювали досить довго і не відразу визначилися з алгоритмом голосування: в цілому чи по пунктам. Зрештою, дослухалися до пропозиції секретаря міськради Юрія Сапянова ¬ голосувати за кожен пункт окремо.

Щодо самих ставок – депутати мали або обрати із двох варіантів, запропонованих планово-бюджетною комісією чи представниками Світловодським відділенням УСППР (мінімальні по всіх пунктах), або ж запропонувати свою. З рештою, мінімальні ставки – 0,01% від мінімальної з.п. (15,5 коп. за метр квадратний), більшістю голосів погодили для типів об’єктів житлової нерухомості.

Щодо об’єктів нежитлової нерухомості – для кожного погодили окрему ставку. Найвища ставка (2%) дісталася банківським установам. В цілому проект рішення погодили 27 обранців.

Валентин Козярчук: «Ми сьогодні прийняли дуже важливі рішення!»

Питання створення КП «Світловодськтепло» схвалили не всі, зокрема дехто з депутатів вирішив, що це не питання позачергової сесії, мовляв треба «пустити» його по комісіях. І слова Валентина Козярчука про те, що питання термінове, адже можна не встигнути до початку опалювального сезону, не справили враження на опонентів. Проте більшість (22 депутати) зрозуміла нагальність питання і проголосувала «за».

«Дякую всім за роботу, – завершаючи засідання, звернувся до колег міський голова, – ми сьогодні прийняли дуже важливі рішення для нашого міста!».

"ВК" у PDF