---
Влада

В області триває реформа з передачі реєстраційних функцій місцевим органам влади

В області триває реформа з передачі реєстраційних функцій місцевим органам влади
Заступник голови облдержадміністрації Андрій Коломійцев провів засідання робочої групи з питань організації передачі реєстраційних функцій від органів юстиції місцевим органам виконавчої влади. На засіданні розглянули питання забезпечення виконання функцій державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та державної реєстрації бізнесу.
Окрім членів робочої групи, у нараді взяли участь представники райдержадміністрацій та міськвиконкомів у он-лайн режимі.

Реформа з передачі реєстраційних функцій, за словами Андрія Коломійцева, впроваджується в області від початку 2016 року.

Результатом роботи є те, що з 30 квітня державну реєстрацію прав на нерухоме майно та державну реєстрацію бізнесу здійснюють райдержадміністрації та органи місцевого самоврядування, які прийняли необхідні рішення, створили органи державної реєстрації та призначили 66 реєстраторів. Державні реєстратори отримали індифікатори доступу до відповідних державних реєстрів. Посадовець також зазначив, що майже всі новостворені органи державної реєстрації прийняли реєстраційні справи в паперовому вигляді від органів юстиції. Проблеми виникли лише в Гайворонському, Петрівському та Ульяновському районах.

Начальник Головного територіального управління юстиції в області Вадим Гуцул у свою чергу відзначив, що Кіровоградщина за показниками з передачі функцій державної реєстрації займає провідне місце в загальному рейтингу. Проблема затримки з передачею реєстраційних справ у кількох районах полягає у тому, що на цих територіях проводяться описи справ, що є процесом досить тривалим. Проте, за словами начальника Головного територіального управління, є порядок передачі документів, що допускає прийняття справ без описів, яким і скористалися на більшості територій. Представникам Гайворонської, Петрівської та Ульяновської райдержадміністрацій Вадим Гуцул порадив також здійснити передачу справ без описів та звернутися за консультаціями до колег з інших районів, які вчасно завершили цей процес.

У складі Головного територіального управління юстиції в області створено дві нові структурні одиниці: відділ, що відповідає за контроль у сфері державної реєстрації (розглядає відповідні звернення та скарги) та сектор взаємодії із суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів. Керівники цих структурних підрозділів під час наради проконсультували представників територій стосовно прискорення реформи з передачі реєстраційних функцій.

"ВК" у PDF