Світловодський район
Влада

Світловодський район - "за" об’єднання зі Світловодськом та Власівкою

Світловодський район - "за" об’єднання зі Світловодськом та Власівкою
31 травня в кабінеті голови районної державної адміністрації відбувся «круглий стіл» на тему: "Про дії профспілки працівників освіти району в умовах фінансової та адміністративної децентралізації, формування об’єднаних територіальних громад".
У заході взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Твердовський, голова районної ради Роман Домбровський та їх заступники, керівники освітніх установ, профспілкові лідери та керівники структурних підрозділів. Також до обговорень «круглого столу» приєднався перший заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Коваленко.

Голова Світловодської районної організації профспілки працівників освіти, методист методичного кабінету відділу освіти Ніна Рябчун поділилася враженнями від поїздки до Львівської області, де практично ознайомилася із досвідом роботи новостворених громад, їх позитивними та негативними сторонами.

Сергій Твердовський чітко окреслив свою позицію щодо створення однієї територіальної громади з центром у місті Світловодську.

«У новостворену громаду повинні увійти: м.Світловодськ, Світловодський район та смт.Власівка, адже в районі є сировина, на Власівці - переробна промисловість. Тільки в такому форматі громада буде економічно самодостатньою. Не можна утворити громаду, об’єднавши території двох або трьох сіл, вона буде приреченою, не зможе фінансово утримувати і освіту, і медицину, і культуру, забезпечувати соціальний захист населення. Ваше завдання, - підкреслив Сергій Сергійович,- донести цю ідею до жителів населених пунктів".

Ідею об’єднання в одну громаду підтримали Лариса Сачевська, начальник відділу освіти, Роман Домбровський, Олексій Шаповал, всі погодилися з ініціативою - активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу з громадськістю.

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко наголосив на необхідності реформування освіти - створення навчально-виховних об’єднань, підвищення якості надання освітніх послуг і гуртування в одну Світловодську громаду.

Директору Павлівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Петру Шевченку та сільському голові Миколі Панасенку Сергій Петрович вручив сертифікат на отримання комп’ютерного класу з мультимедійним обладнанням. Ця школа отримала перемогу в конкурсі опорних шкіл області, такий подарунок дасть змогу покращити надання освітніх послуг і зміцнити матерільно-технічне забезпечення школи.

Світловодський район - "за" об’єднання зі Світловодськом та Власівкою

Загалом, зустріч пройшла на взаєморозумінні, учасники зібрання переконані, що тільки в єдності можна досягти вагомих результатів у всіх сферах нашого життя.

"ВК" у PDF