Знам’янський район
Влада

День відкритих дверей до Дня захисту дітей

День відкритих дверей до Дня захисту дітей
З нагоди відзначення Дня захисту дітей в приміщенні виконавчого комітету Знам’янської міської ради відбувся День відкритих дверей та зустріч міського голови С.Філіпенка з опікунами та піклувальниками, які виховують дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та проживають на території міста.
Міський голова Сергій Іванович Філіпенко та керуюча справами міськвиконкому Ірина Олександрівна Ратушна подякували прийомним батькам та батькам - вихователям за сумлінне виконання своїх опікунських обов’язків, щедрість серця, щоденну натхненну працю, любов і турботу до дітей.

З нагоди Міжнародного Дня захисту дітей прийомні батьки та батьки вихователі, опікуни та піклувальники були відзначені подяками та подарунками.

День відкритих дверей до Дня захисту дітей

Основною метою зустрічі було обговорення важливих питань, щодо виховання дітей в умовах сьогодення, розглянуто основні проблеми, які потребують вирішення, ознайомлення з останніми змінами в чинному законодавстві.

У проведенні зустрічі взяли участь керівники управлінь, відділів та служб, які опікуються проблемами дітей.

Про стан виплати державної соціальної допомоги на дітей опікунам та піклувальникам, порядок отримання виплат державної допомоги для дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та пільги, що передбачені чинним законодавством для дітей даних категорій, проінформувала-заступник начальника управління соціального захисту населення Костюкевич Л.В.

Лілія Вікторівна звернула увагу на те, що держава допомагає сім’ям матеріально, але є вимоги і перелік необхідних документів, які кожен опікун зобов’язаний надати.

Про співпрацю з опікунами та піклувальниками щодо забезпечення літнього оздоровлення категорійних дітей виступив головний спеціаліст відділу у справах сім’ї та молоді Сугарей А.О., який запропонував перелік закладів, де можуть безкоштовно оздоровлюватись діти в 2016 році.

День відкритих дверей до Дня захисту дітей

Директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Шевченко Н.В. розповіла про основні напрямки роботи з питань виховання дітей старшого шкільного віку, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в сім’ях опікунів та піклувальників, прийомних сім’ях, дитячих будинків сімейного типу про подолання підліткових криз. Особливу увагу Наталія Володимирівна звернула на необхідність контролю за перебуванням дітей у вечірній та позаурочний час.

Про забезпечення соціальним та впорядкованим житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, розповіла головний спеціаліст юридичного відділу Буріко О.А. наголосивши на те, що згідно чинного законодавства постановка на квартирний облік категорійних дітей здійснюється після досягнення 16 років та необхідність надання документів до юридичного відділу для своєчасного забезпечення обліку.

День відкритих дверей до Дня захисту дітей

На завершення зустрічі зі словами подяки за виховання дітей, до опікунів та піклувальників, прийомних батьків, батьків вихователів звернулася до учасників заходу начальник служби у справах дітей Карпук Л.Д.

Лариса Дмитрівна наголосила на те, що серед людських вчинків немає більш благороднішого, ніж захист та виховання дітей, які залишились без сім’ї, батьківського тепла та материнської ласки. «Ви, люди, які взяли на себе таку почесну місію, заслуговуєте на щирі слова подяки та підтримку з боку держави», - наголосила у своєму виступі Л.Карпук.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF