Онуфріївський район
Влада

Онуфріївських чиновників навчали роботі з учасниками АТО та членами їх сімей

Онуфріївських чиновників навчали роботі з учасниками АТО та членами їх сімей
27 травня 2016 року за ініціативою Онуфріївського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді при райдержадміністрації проведено семінар-навчання щодо роботи з учасниками АТО та членами їх сімей.
Головною метою зустрічі було знайомство з Цезар Наталією Миколаївною, яка на волонтерських правах приїхала з м. Мукачево, Закарпатської області для проведення навчання, а також надання практичних рекомендацій щодо роботи з учасниками АТО. Цезар Н.М. кваліфікаційний психолог, психотерапевт має спеціалізацію медична психологія.

У семінарі взяли участь спеціалісти районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представники сільських та селищних рад, які відповідають за роботу з даною категорією, а також працівники районної ради, районного центру зайнятості, центральної районної лікарні, районного військового комісаріату, психолог відділу освіти та спеціаліст управління праці та соціального захисту населення РДА.

Онуфріївських чиновників навчали роботі з учасниками АТО та членами їх сімей

Засідання розпочала директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Фірсова В.Б., яка коротко розповіла про напрямок роботи, з яким на даний час ми всі працюємо, про проблеми, які оточують учасників АТО, а також представила запрошеного волонтера – психотерапевта, якій передала слово для продовження проведення навчального семінару.

Цезар Наталія Миколаївна поділилася досвідом роботи з бійцями в зоні АТО, де неодноразово була присутня та надавала свою допомогу, розповіла про стресові ситуації та як їх подолати, а також надала психологічні рекомендації щодо роботи з демобілізованими учасниками АТО та їх сімей.

28 травня 2016 року Цезар Н.М. спільно з працівниками районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді при районній спілці воїнів-інтернаціоналістів « Саланг» зустрілися з учасниками АТО та їх дружинами, де наддала їм змогу розкритися та розповісти про свій стан після пройденої війни. Учасники АТО активно спілкувалися та отримали психологічну підтримку.

"ВК" у PDF